| 23.08.2023

Hanken deltar i Helsinki Design Week

Helsinki Design Week är den största design- och arkitekturfestivalen i Norden och går av stapeln 8-17.9.2023. Programmet bjuder på över 100 evenemang och för första gången är också Hankens huvudbyggnad med som en del av festivalen.

Byggnaden på Arkadiagatan 22 har en intressant historia också ur ett designperspektiv. Den planerades av arkitekt Kurt Simberg och byggdes i början av 1950-talet. Olof Ottelin fick i uppdrag att stå för inredningen. Textilerna skapades av Dora Ljung och lamporna av Lisa Johansson-Pape och byggnadens färgsättning stod Yki Nummi för.  

Byggnaden upprättades nästan helt med hjälp av donationer och en större donation från Danmark öronmärktes för en möbelhelhet av Hans Wegner.

Under Helsinki Design Week ordnas guidade rundturer på tre språk i huvudbyggnaden 11.9, 12.9, 13.9 kl. 18.00. Rundvandringarna är ämnade för utomstående som är intresserade av att komma och titta på vår byggnad.

Vi ordnar en separat rundvandring efter Helsinki Design Week för Hankens personal och studenter 21.9.2023 kl.16. Du kan anmäla dig till personalens och studenternas rundvandring här Opens in new window .