| 18.11.2021

Förslag på lindring av naturkatastrofer i Moçambique vann första pris i HUMLOG Challenge

HUMLOG CHallenge vinnare 2021
En grupp studenter, som studerat lokalsamhällets engagemang för att lindra och stävja klimatrelaterade naturkatastrofer i Moçambique, har vunnit första pris i en vetenskapstävling arrangerad av Hankens HUMLOG-institut.

Under oktober månad har över 130 studenter från 16 olika länder arbetat med att identifiera problem i försörjningskedjorna i deras lokala samhällen. Team Colorado State, från CSU College of Business i USA, segrade med bidraget Building Resilience in Mozambique: Resiliency Kits and Community Involvement.

-    Teamet har haft ett tydligt fokus på beredskap och resiliens och utvecklat resilienspackning för familjer att ta med sig när de måste lämna sina hem på grund av en katastrof. Dessa packningar är unika i och med att de innehåller en påse frön som kan planteras igen i framtiden, säger Gyöngyi Kovács, professor på Hanken och en av tävlingsdomarna.

På andra plats kom Team Real Consulting från Queensland University of Technology i Australien med bidraget One storm, two boats, som handlade om att överbrygga informationsgapet som uppstår under svåra stormar i Brisbane. Tredje platsen säkrade Team Stellenbosch and Los Andes, ett kombinerat team från Sydafrika och Colombia med ett bidrag om en lösning till vattenbristen i Xakabantu bosättningen i Western Cape.

Det vinnande laget belönades med 5 000 dollar för vidareutbildning.

The HUMLOG Challenge-tävlingen är en internationell tävling för studenter som ordnas årligen i samarbete mellan Hankens HUMLOG-institut för forskning inom humanitär logistik och Global Business School Network.