| 18.09.2018

Är du intresserad av styrelsearbete för Hanken?

Nu är det dags att nominera kandidater till Hankens styrelseval! Du kan nominera en kollega eller dig själv fram till 3.10.2018.

Mandatperioden för Hankens nuvarande styrelse går ut 31.12.2018 och en ny styrelse ska utses. De interna medlemmarna är totalt sex, varav två professorer, tre representanter för övriga lärare och forskare samt övrig personal och en studentrepresentant.

Här berättar Hanna Donner om sin tid i Hankens styrelse och varför hon rekommenderar att just du ställer upp som kandidat:
 

Medlemmarna utses gruppvis av respektive grupper i högskolesamfundet. Inom grupp 2 är styrelsens platser fördelade så att övriga lärare och forskare har två platser och övrig personal (administration) en plats i styrelsen. De externa medlemmarna utses av universitetskollegiet.

Valnämnden har publicerat en förteckning över medlemmarna i de olika grupperna på Hankens nätsida och på den officiella anslagstavlan 18.9.2018.
 

Kandidatnomineringen pågår ända fram till 3.10.2018.

Varje medlem inom grupp 1 och 2 har rätt att skriftligt föreslå högst så många medlemmar inom gruppen som skall utses. Både den som ger ett förslag och de personer som föreslås ska underteckna förslaget. Flera personer kan gemensamt nominera en eller flera kandidater. Man kan också nominera sig själv.

Obs! Enligt universitetslagen får inte universitetets rektor, prorektor, prefekt för en institution eller en annan enhet som är direkt underställd styrelsen eller en medlem eller suppleant i universitetskollegiet vara styrelsemedlem.

Kandidatnomineringen görs på blanketten nedan. Blanketten finns också att få i receptionen i Helsingfors och delas ut i mötesrum och allmänna utrymmen i både Helsingfors och Vasa under vecka 39. Blanketten lämnas in per intern post eller skannad per e-post till Anja Hongelin (anja.hongelin@hanken.fi) i Helsingfors eller Kristina Wallin (kristina.wallin@hanken.fi) i Vasa.

Då tiden för nominering tagit slut granskar, godkänner och offentliggör valnämnden kandidatlistorna och kandidaterna får presentera sig för väljarna. 

Valet är elektroniskt och hålls 16-23.10.2018. Valresultatet publiceras 24.10.2018

Studentkåren utser självständigt sina representanter.
Studerande för grundexamen vid Hanken, som samtidigt är anställda vid högskolan deltar i valet endast inom ramen för studentkåren.