Quantum

Quantum är utrustat med avancerad datorutrustning
Quantum är en mångsidig mötesplats som erbjuder tillgång till databaser med företags och finansiell data och möjliggör hantering av big data. Modern teknik gör det möjligt att streama all undervisning och alla evenemang samt att nästan i realtid följa med finansnyheter.

Quantum är i begränsad användning under sommaren 2021

Quantums datorer (i Helsingfors) kan reserveras varje vardag mellan kl. 8-20. Se nedan på sidan för vilka tider kan bokas. Notera att det är förbjudet att komma till Quantum eller använda databaserna på Hanken utan tidsbokning! Man kommer inte in i Quantum med egen nyckel. Vaktmästarna öppnar dörren för de som har reserverat en dator. Följ också noga säkerhetsreglerna då du vistas i Quantum! Notera att sista turen kan bokas ända tills kl. 20 vilket betyder att man kan inte lämna sakerna i Quantum och komma tillbaka då vaktmästarna är inte på plats efter kl. 16! Under tiden 28.6. – 6.8 kommer vaktmästarna vara på plats endast till kl.15. Hankens yttreingång är låst under hela tiden och Quantum stänger dörren automatiskt efter kl. 20. Quantum är tillgängligt, med nämnda restriktioner, så länge det bedöms tryggt det vill säga är möjligt med beaktande av pandemiläget och förutsatt att anvisningarna följs.

Om du har behov av att komma in i databaserna på distans så se nedan över vilka databaser är tillgängliga.

I vanliga fall är Quantum ett uttrymme som centrum ett centrum med 20 datorarbetsplatser, varav 10 Bloombergterminaler omgivna av 5 storskärmar för simultanpresentation av multipla källor. Quantum erbjuder i vanliga fall en grupparbetsoas, ståbord för effektiva kortmöten och snurrande multifunktionsstolar som lämpar sig för såväl enskilt arbete som grupparbeten.

Endast följande terminaler kan reserveras i Helsingfors:

Quantum 2021 sommar Stata

 

Databaser på distans

Databasen EIKON är tillgängliga på distans. För distansanvändning kontakta biblioteket(at)hanken.fi.

Factset, WRDS, Orbis och även nu Capital IQ och Bloomberg är tillgängliga på distans! För mera information över hur man får tillgång till dem kolla här.

Övriga databaser

Stata finns nu också tillgänglig i Quantum! Datoreran 11-20 har Stata programmerat på dem.

Alla databaser med företags- och finansiell information tillgängliga på Hanken presenteras på bibliotekets webbplats.

Du kan också läsa mera om Quantum databaserna i ämnesguiden för finansiell ekonomi. Din lärare och handledare kan hjälpa dig med frågor om själva datat i databaserna.

Helpdesk

Hjälp med Quantums databaser får du genom att kontakta quantum-help(at)hanken.fi. Skicka frågan på engelska! Vid behov kan det arrangeras Teams möte var man tillsammans går igenom databaser som är tillgängliga på distans.

Help-desken (fr.o.m. 17.2.2021- ) kommer också vara på plats i Quantum tisdagar och torsdagar kl. 13-15.

Help-desken är inte på plats torsdagen 20.5.2021!

Tags