Quantum

Quantum är utrustat med avancerad datorutrustning
Quantum är en mångsidig mötesplats som erbjuder tillgång till databaser med företags och finansiell data och möjliggör hantering av big data. Modern teknik gör det möjligt att streama all undervisning och alla evenemang samt att nästan i realtid följa med finansnyheter.

Under hösten 2020 får Quantum vistas dygnet runt om man har egen nyckel till data salen. Så länge COVID-19 pandemin fortsätter skall man följa dessa instruktioner då man använder salen. För Vasa Quantum kontakta toni.sundqvist@hanken.fi.

I vanliga fall är Quantum ett uttrymme som centrum en plattform med 20 datorarbetsplatser, varav 10 Bloombergterminaler omgivna av 5 storskärmar för simultanpresentation av multipla källor. Under undantagssituationen är alla datorer inte bruk p.g.a. distanseringskravet! Quantum erbjuder i vanliga fall en grupparbetsoas (vilket inte rekommenderas att används under pandemin), ståbord för effektiva kortmöten och snurrande multifunktionsstolar som lämpar sig för såväl enskilt arbete som grupparbeten.

Under pandemin är endast följande terminaler i bruk:

Quantum datorer och databaser tillgängliga höst 2020

 

Databaser på distans

Databaserna EIKON och Factset är tillgängliga på distans. För distansanvändning kontakta biblioteket@hanken.fi.

Övriga databaser

Alla databaser med företags- och finansiell information tillgängliga på Hanken presenteras på bibliotekets webbplats.

Du kan också läsa mera om Quantum databaserna i ämnesguiden för finansiell ekonomi. Din lärare och handledare kan hjälpa dig med frågor om själva datat i databaserna.

Helpdesk

Det finns en helpdesk tillgänglig i Quantum som kan hjälpa dig med SPSS och databaserna.

måndagar och onsdagar (5.10.2020 - ) kl. 13-15 

Handledningen sker endast på plats i Quantum.

Helpdesken i Vasa är tillgänglig enligt överenskommelse via toni.sundqvist@hanken.fi

Tags