| 05.06.2019

U-Multirank universitetsranking ger Hanken topplacering

Hanken har rankats bland de 35 bästa universiteten och högskolorna globalt och nästbäst i Norden inom forskning och citationsfrekvens i U-Multirank universitetsrankingen.

Inom forskning rankar U-Multirank hela 1225 läroinrättningar, vilket betyder att Hanken med det här resultatet kvalar in bland topp tre procent av universiteten i världen. Trots den hårda konkurrensen placerar sig Hanken fortsättningsvis i den absoluta toppen bland många namnstarka universitet i sammanlagt 95 länder.

– Resultaten i U-Multirank är i linje med Finlands Akademis rapport "Vetenskapens tillstånd i Finland" och visar att Hanken är Finlands toppuniversitet vad gäller forskningens genomslagskraft. Det här är utomordentligt med tanke på att vi är det minsta universitetet i Finland, säger Jaakko Aspara, prorektor med ansvar för forskningen.

U-Multirank jämför sammanlagt 1700 universitet inom ett flertal kategorier som gäller bland annat forskning, undervisning och internationalisering. Rankingen innefattar 10 olika resultatlistor som listar de bästa universiteten enligt olika U-Multirank indikatorer. På listan för internationalisering klarar sig Hanken utmärkt, speciellt gällande variabler som studentmobilitet, andel internationell personal och internationella sampublikationer.

U-Multirank är en av de första globala rankingar som erbjuder en heltäckande bild över mångfalden i universitetens resultat. U-Multirank är utvecklad och implementeras av ett självständigt konsortium av institutioner för högre utbildning i Europa och stöds av den europeiska kommissionen.
Läs mer om rankingen: www.umultirank.org

Mera information:
Jaakko Aspara, prorektor med ansvar för forskningen
jaakko.aspara@hanken.fi
+358 40 352 1532

data-embed-button="assets"
data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail"
data-entity-embed-display-settings="{"image_style":"crop_thumbnail","image_link":""}"
data-entity-type="media"
data-align=""
data-entity-uuid="9f0822e2-9fdc-44ba-b693-421ea74e99bc"
>