| 09.10.2015

Hanken utsåg Henrik Ehrnrooth till Årets alumn 2015

Svenska handelshögskolan utser årligen Årets alumn, en Hankenalumn som via sitt engagemang i samhället har varit aktuell och fått erkännande under det gångna året. Alumnen har hållit kontakt till högskolan efter sin utexaminering.

I år har Hankens rektor tillsammans med högskolans alumnråd valt Henrik Ehrnrooth, VD för det globala företaget KONE, till Årets alumn. I och med sitt engagemang i Hankens verksamhet är Henrik Ehrnrooth en aktiv länk mellan Hanken och näringslivet och fungerar som en förebild för både studerande och andra alumner.

- Hanken har visat på otroligt fin utveckling de senaste åren och är enligt mig idag den mest internationella och den ledande handelshögskolan i Finland. Jag är glad att jag kunnat bidra till denna positiva utveckling genom de olika roller och uppdrag jag haft för högskolan. Detta är ett engagemang jag definitivt kommer att fortsätta med även i framtiden, säger en stolt och hedrad Henrik Ehrnrooth.

Henrik Ehrnrooth utexaminerades från Hanken år 1994 med finansiell ekonomi som huvudämne. Sedan dess har han gjort karriär inom finansbranschen på bland annat Goldman Sachs i London för att år 2009 återvända till Finland till posten som ekonomidirektör på KONE Abp. År 2014 efterträdde han Matti Alahuhta som verkställande direktör för KONE.

- Henrik Ehrnrooth har under flera års tid stött Hanken på flera olika sätt och alltid gett av sin tid för både studerande och alumner. Med detta hedersomnämnande vill vi komma ihåg och uppmärksamma våra synliga alumner och tacka dem för deras engagemang. Samtidigt vill vi för allmänheten understryka att personen är en Hankenalumn, säger rektor Karen Spens.

Utmärkelsen tillkännagavs på Hankendagen i Helsingfors fredagen den 9 oktober 2015. Det är sjunde året som Hanken utser Årets alumn. Tidigare år har Veronica Lindholm, Ole Johansson, Philip Aminoff, Dag Sandås, Catharina Stackelberg och Anna Häggblom fått utmärkelsen.