| 16.10.2017

Annika Sucksdorff utsågs till Årets alumn 2017

Hanken utsåg filmproducent Annika Sucksdorff till Årets alumn under den årliga Hankendagen den 13 oktober 2017.

Svenska handelshögskolan utser årligen Årets alumn, en Hankenalumn som är en person som via sitt engagemang i samhället har varit aktuell och fått

Annika Sucksdorff.jpg

erkännande under det gångna året. Alumnen har hållit kontakt till högskolan efter sin utexaminering. I år har Hankens rektor tillsammans med högskolans alumnråd valt Annika Sucksdorff till Årets alumn.

Annika Sucksdorff är styrelseordförande för familjeföretaget Oy Victor Ek Ab och blev nyligen utnämnd till filmchef vid svenska SF Studios. Hon utexaminerades från Hanken år 2003 med entreprenörskap och företagsledning som huvudämne och har sedan dess engagerat sig i Hankens verksamhet på flera olika sätt, som bäst som så kallad Hanken Ambassadör.

I och med sitt engagemang i Hanken är Annika Sucksdorff en aktiv länk mellan Hanken och näringslivet och fungerar som en förebild för både studerande och andra alumner.

- Jag är oerhört tacksam för den kunskap samt de redskap och nätverk Hanken försett mig med under studietiden. Studier vid Hanken kan öppna oanade dörrar, vilket jag själv är ett levande exempel på. Jag är stolt över min alma mater och vill genom mitt engagemang stöda Hankens utveckling även i framtiden, säger en hedrad Annika Sucksdorff.

- Annika är en Hankenalumn med en hög ambition och hennes karriär är ett fint exempel på alla de vägar en examen från Hanken kan leda till. Hennes engagemang för Hanken är starkt, vilket vi är väldigt tacksamma för, säger Hankens rektor Karen Spens.

Utmärkelsen tillkännagavs på Hankendagen i Helsingfors fredagen den 13 oktober 2017. Det här var nionde året som Hanken utsåg Årets alumn.

Foto: Mikael Ahlfors/Keksi

 

Tilläggsinformation:

Annika Sucksdorff
Filmchef, SF Studios
annika.sucksdorff@sfstudios.se
+46 79-073 08 73

Nina Olin
Direktör för externa relationer
Svenska Handelshögskolan
Nina.olin@hanken.fi
+358 (0)40 3521 213

Related content