| 21.10.2020

After Class-podden diskuterar finansiell ekonomi och redovisning i avslappnad ton

After Class med Jesper & Dennis heter en rykande färsk podd av Jesper Haga och Dennis Sundvik som undervisar i finansiell ekonomi respektive redovisning. Distansundervisningen och coronasituationen gjorde att både Jesper och Dennis kände att det fanns utrymme för en podd.

Lyssna på podden här!

Podden startade i samband med att period 1 körde igång och riktar sig till alla som är nyfikna på redovisning och finansiell ekonomi. För både Jesper och Dennis är den första perioden en intensiv undervisningsperiod. Jesper undervisar kurser som ”Lönsamhetsbedömning” och ”Empirical Methods in Finance” i Vasa och Dennis undervisar ”Redovisningens grunder” i Vasa och ”Financial Statement Analysis and Valuation” i Helsingfors och Vasa.

- Vi ville bredda kontaktytan mellan föreläsare och studerande i den digitala undervisningsmiljön. Samtidigt hade vi sedan länge velat hitta ett forum där man kunde diskutera kursrelaterade saker utanför klassrummet, med lite ”after work”-stuk. Coronahösten pushade oss sedan över kanten, så att vi slutligen skapade After Class-podden, säger Jesper Haga.

Podden tar upp nyheter och bolagscase som kan kopplas till det som diskuteras under kurserna. I Redovisningens grunder lär man sig bland annat räkna nyckeltal baserat på bokslut. I podcasten diskuterade Jesper och Dennis nyckeltal för några speciella bolag som inte skulle ha passat in på en föreläsning.

- Att lyssna på podden ger tilläggskrydda till de fenomen vi talat om på föreläsningarna. Det kan hjälpa studenterna att processa materialet och den vägen också ge en skjuts i tenterna, säger Dennis Sundvik men lovar inget.

Jesper och Dennis har också haft gäster i sin podd. I femte avsnittet medverkar Dr. Victoria Clout från UNSW Sydney, för att diskutera hur undervisningen funkar vid hennes universitet och hur coronapandemin har påverkat dem. I senaste avsnittet gästades podden av Hankenalumnen och JNT:s vd, Maria Höglund.

- I avsnitt sju kopplar vi ihop vår egen forskning med Marias insikter från näringslivet, konstaterar Jesper Haga.

Från början siktade Jesper och Dennis på att podden skulle bestå av sju avsnitt, ett i veckan under hela period 1. Duon har fått en del mejl av roade lyssnare med tips och idéer för nya avsnitt, så det kan eventuellt bli ännu flera avsnitt.

- Vi har skapat något som ännu är i uppstartstadiet. Vi försöker hela tiden bli bättre och hitta vår nisch, konstaterar de.