| 24.06.2021

Rektor Karen Spens invald i AMBA & BGA:s styrelse

Hankens rektor Karen Spens
Hanken Svenska handelshögskolans rektor Karen Spens har blivit invald i styrelsen för ackrediteringsorganisationen Association of MBAs & Business Graduates Association.

The Association of MBAs och Business Graduates Association (AMBA & BGA) har utnämnt Hankens rektor Karen spens till styrelsemedlem. AMBA är en internationell ackrediteringsorganisation inom akademisk ledarskapsutbildning.

– Jag är oerhört hedrad och glad över att få bli en del av en så framstående styrelse. Jag ser fram emot att jobba med kolleger för vårt gemensamma mål att stärka AMBA och BGA, och svara på globala företags- och samhällsutmaningar på ett innovativt och ansvarsfullt sätt, säger Spens.

Andrew Main Wilson, verkställande director för AMBA, & BGA välkomnar Karen Spens i styrelsen.

– Vi är glada över att välkomna professor Karen Spens i vår styrelse. Hon är en internationellt erkänd akademiker med omfattande ledarskapserfarenhet och en ledare som representerar en av de ledande handelshögskolorna i Europa. Jag ser personligen fram emot att jobba med Karen för att ytterligare stärka våra AMBA- och BGA-strategier.

AMBA-ackrediteringen representerar en av de högsta utmärkelserna ett Executive MBA-program kan erhålla. Endast två procent av alla handelshögskolor globalt sett är AMBA ackrediterade.

Hanken har varit AMBA-ackrediterad sedan 2008. AMBA meddelade i maj 2021 att Hanken Svenska handelshögskolans Executive MBA-program får fortsatt ackreditering för fem år framåt.

Karen Spens är också medlem i ackrediteringsorganisationen AACSB:s styrelse sedan februari 2020.

Du kan läsa AMBA:s pressmeddelande här.

Mer information:

Annamari Huovinen
Marknadsförings- och kommunikationschef
+358 50 589 7097
Hanken School of Economics