Pre Slush-evenemang i Hanken Business Lab

Pre Slush-evenemang i Hanken Business Lab

Evenemanget innehöll presentationer av uppstartsföretag, mingel och övernattning. Företagen som presenterade sig hade gått en tvådagarsutbildning som organiserats av Hanken i samarbete med Eureka.

– Entreprenörskap är viktigt för oss på Hanken och vi kontribuerar gärna till Slush med vårt eget sidoevenemang med internationella gäster. Här är bolag från Schweiz, Tyskland, Nederländerna, Belgien och England, säger Markus Wartiovaara som är direktör för Business Lab.

Sex företag fick presentera sig för investerare under Pre Slush-evenemanget på måndag kväll innan Slush gick av stapeln. Företagen hade valts ut bland totalt 20 företag som i oktober deltog i utbildningen “Hanken Module from Start Ups to Scale Ups”, som Hanken ordnade i samarbete med den internationella organisationen Eureka i Bryssel. De sex bolagen fick också biljetter till Slush.

Eureka är en huvudorganisation i Europa för statliga finansieringsorganisationer för uppstartsföretag.

– Tanken med utbildningen som ordnades i samarbete med Eureka var att hjälpa uppstartsföretag att växa, säger Minna Martikainen som är professor i redovisning.

Martikainen understryker också att företagen inte bara får erfarenhet av att pitcha. De får också investerare att lyssna på företagens idéer och så får de presentera sig på Slush.

– Även om de inte får finansiering i den här rundan så är det mycket lärorikt att vara med i den här processen, säger Martikainen.

Martikainen var en av de tre personer från Hanken som undervisade i samarbetsprojektet med Eureka. Förutom Martikainen undervisade också Markus Wartiovaara  och professor Benjamin Maury.


Internationella studenter på övernattningsbesök
Efter Pre Slush-evenemanget förvandlades Business Lab till ett övernattningsställe. Studenter från Stanford University i Kalifornien och Sankt Gallens universitet i Schweiz som hade kommit till Helsingfors för Slush skulle övernatta där.  

– Studenterna ansåg själv att det här är ett bra sätt att spara på kostnader och då kom vi överens med dem att vi kan omvandla labbet till ett ställe att övernatta, säger Markus Wartiovaara.

Markus Wartiovaara öppnade kvällens program.

 

 

 

 

 

 

 

Företagen som presenterade sig under evenemanget var Codelegs Ltd (England), AMT Medical B.V. (Nederländerna), Physiolution GmbH (Tysklans), ioLiving (Finland) Alpes Lasers SA (Schweiz) och Digitial African Woman (Belgien).