| 22.04.2020

Helsinki GSE: Permitteringar och uppsägningar orsakade av coronakrisen har drabbat arbetstagare olika

Den andra rapporten från lägesrummet vid Helsinki GSE ger vid handen att permitteringar och uppsägningar orsakade av coronakrisen har drabbat olika kategorier av arbetstagare på olika sätt. Rapporten presenteras i samband med webbinariet i Zoom som är öppet för alla på torsdag 23.4.2020 kl.8.

Helsinki Graduate School of Economics (Helsinki GSE), som är en gemensam enhet för Hanken, Aalto-universitetet och Helsingfors universitet, har grundat ett lägesrum för ekonomi som ska producera information som kan stöda ministeriers och övriga offentliga instansers finanspolitiska beslutsfattande under coronaviruskrisen. Målet är att erbjuda information mer eller mindre i realtid om utvecklingen inom företagssektorn, på arbetsmarknaden och i hela samhället.

Lägesrummet publicerar sin andra rapport torsdag 23.4.2020 kl. 8.00. Webbinariet som behandlar rapporten börjar samtidigt och hålls i Zoom (länk nedan). I den andra rapporten granskas genom illustrerande figurer hur permitteringar och uppsägningar orsakade av coronakrisen har drabbat olika kategorier av arbetstagare. Arbetstagare granskas till exempel enligt område, inkomstklass och utbildningsnivå.

Länk till webbinariet (på finska) Opens in new window

Länk till rapporten (på finska) Opens in new window

Mer information om lägesrummet och dess offentliga rapporter finns att läsa på Helsinki GSEs webbsidor. Opens in new window

Tilläggsinformation:
Professor Otto Toivanen, akademisk ledare, Helsinki Graduate School of Economics
tfn 050 353 7651
otto.toivanen@aalto.fi