| 18.12.2019

Hankenforskares avhandling belönades

Lobna Hassan står vid fönstret i Hankens korridor.
Lobna Hassan har fått priset The Service PhD of 2019 av Finnish Service Alliance för sin doktorsavhandling.

Lobna Hassan belönades i november Finnish Service Alliance (FSA) pris The Service PhD of 2019 för sin doktorsavhandling Means to Gameful Ends: How Should Gamification Be Designed? Hennes avhandling handlar om hur man designar system och aktiviteter genom spelifiering (gamification) för att göra dem så engagerande som möjligt.

Enligt FSA:s motivering introducerar Hassans forskning viktiga resultat inom forskning och praktik i service design, och hennes avhandling håller hög vetenskaplig kvalitet.

– Jag upplever det här priset som ett erkännande för alla som har bidragit till min doktorsavhandling: mina handledare, mina medförfattare, min forskningsgrupp The Gamification Group, och mina vänner och min familj som har stött mig genom hela processen. Vi stötte på många motgångar men var alltid medvetna om att vi behöver fortsätta och inte bara vara vetenskapligt noggranna, utan också bidra med arbete som är till nytta för samhället, säger Hassan.

– Att vara en egyptisk kvinna som är 80 procent blind, och som immigrerade till Finland för att doktorera, hade också sina egna utmaningar. Jag är väldigt glad och stolt över att vi får erkännande för vårt stora forskningsarbete. Jag ser det här priset också som ett erkännande för alla individer som hör till olika mindre gynnade grupper i världen, och som har potential att åstadkomma stora saker, fortsätter Hassan.

Lobna Hassan disputerade inom ämnet informationsbehandling i oktober 2018. Numera är hon verksam som postdoktoral forskare i Gamification Group vid Tammerfors universitet och Åbo universitet.