| 30.03.2023

Ekonomiutbildning fortsättningsvis populärt - Rekordantal vill studera på Hanken i Vasa 2023!

Två studenter går ut från dörren
I år har Hankens kandidatutbildning i Vasa lockat rekordmånga. I gemensam ansökan våren 2023 har det kommit in hela 739 ansökningar till Hanken i Vasa.

Ansökningstiden i vårens gemensamma ansökan avslutades idag kl. 15.00. Intresset för en utbildning inom ekonomi är fortsättningsvis mycket stort, Svenska handelshögskolan (Hanken) fick i år hela 2149 ansökningar till kandidatutbildningen och sammanlagt 249 till magisterutbildningen. Kandidatutbildningen i Vasa slår med årets saldo 739 ansökningar det tidigare rekordåret 2022 (706).

Pro-rektor Sören Kock är mycket glad över det stora intresset för studierna i Vasa.

- Hanken har en stark internationell profil med tanke på trippelackrediteringen och det obligatoriska utbytet. Det är en investering i regionen och utexaminerade stannar gärna i Österbotten. Det ökade intresset kan vara en följd av att Hankens Vasa studerande är mycket nöjda med både studierna och gemenskapen, som våra regelbundna enkäter också visar.

Han får medhåll av chefen för studentantagning, Ida Borgar:

- Det är mycket trevligt att Hankens utbildning i Vasa ses som ett attraktivt studiealternativ inom ekonomi. Vasa har ju dessutom ett rikt studieliv, det bidrar kanske till det ökade intresset.

Sedan Hanken infört nya antagningssätt som möjliggör antagning på basen av svenska gymnasiebetyg och högskoleprov har intresset från Sverige också ökat. Ansökan för personer med utbildningsbakgrund från Sverige pågår ännu fram till 20.4.

Huvudansökan till Hankens engelskspråkiga magisterprogram avslutades redan tidigare i vår och lockade 446 sökande från hela världen. Till de engelskspråkiga magisterprogrammen antogs 131 personer. Även doktorsutbildningen har varit populär i år, till den antogs 18 doktorander av totalt 207 sökande.

Antagningsresultat

Antagningsresultaten till svenska kandidat- och magisterprogrammen vid Hanken publiceras vart efter de blir klara under våren, dock allra senast 7.7.2023. Ett bra tips är att kolla inkorgen aktivt under ansökningsvåren. All kommunikation med ansökande sker till den e-post man uppgett i ansökningsblanketten.

För mera information om antagningen kan du kontakta
Hankens ansökningsservice
ansokan@hanken.fi
tfn 040 3521 388