| 29.10.2020

David B. Grant ny prorektor vid Hanken

david grant
Styrelsen har den 20.10.2020 utsett professor David B. Grant till ny prorektor med ansvar för forskning och samhällsansvar vid Hanken. Hans mandatperiod sträcker sig fram till 31.7.2021. David B. Grant är professor i logistik och samhällsansvar vid Hanken.

Grant har arbetat för Hanken sedan 2015 och han har sedan 2018 varit professor på heltid vid högskolan.

-Jag är hedrad och privilegierad att bli utnämnd till Hankens nya prorektor med ansvar för forskning och samhällsansvar. Jag vill fortsätta på mina föregångares utmärkta arbete och mitt personliga fokus kommer att vara på att se till att den påverkan Hankens forskningsarbete har inom den akademiska, företags- och sociala domänen ska kommuniceras till Hankens intressenter både i Finland och internationellt, säger Grant.

Till Grants forskningsintressen hör kundservice, -tillfredsställelse och -servicekvalitet, detaljhandelslogistik, omvänd och hållbar logistik samt humanitär och samhällslogistik. Han har producerat över 250 publikationer i olika refererade journaler och böcker och är även redaktionsmedlem för många internationella journaler. Böckerna Sustainable Logistics and Supply Chain Management och Fashion Logistics som han är medförfattare till finns nu som andra upplaga.

Han har tidigare innehaft positioner bl.a. vid universiteten i Calgary i Kanada, Edinburgh och Heriot-Watt universitet i Skottland och Hull i England. Grant har lång erfarenhet av att skriva och leda finansierad forskning samt av att handleda doktorander och granska deras arbete.

Styrelsen förlängde också mandatet för prorektor med ansvar för utbildning, rektors representant i Vasa, Sören Kock (till 31.9.2023), och prorektor med ansvar för fortbildning och näringslivsrelationer, Anders Löflund (till 31.7.2021).