Utlandsvistelsen är lärorik och blir ett trumfkort för dig på arbetsmarknaden!

Hanken byggnad i Vasa
På den här sidan får du veta om kandidatstuderandenas utlandsvistelse.

Trumfkort

På Hanken åker alla kandidatstuderande utomlands. Därför ses vår kandidatexamen som en garanti för en verkligt internationell utbildning och är ett trumfkort både på den finländska och på den internationella arbetsmarknaden.

Mervärde

Utlandsvistelsen ger dig mycket: den är en möjlighet att lära känna en ny kultur, få nya insikter i ett främmande lands ekonomiska utbildning och samtidigt knyta internationella kontakter. Sist men inte minst lär du känna dig själv på ett helt nytt sätt!

Utbyte eller praktik?

Du kan alltså välja mellan att åka utomlands antingen på utbytesstudier till något av Hankens över 100 samarbetsuniversitet eller på praktik till något företag.  

Stort urval, hög kvalitet

Hanken har integrerat utlandsvistelsen i studierna och vi har arbetat hårt för att skapa ett samarbete med ett stort urval universitet av mycket hög kvalitet. Se vilka de är här

 

Visste du att...?  

Hanken har över 100 samarbetsuniversitet i fler än 35 länder. USA, Sydafrika, Kina, Mexico, Singapore, Japan, Schweiz, Frankrike, England, Tyskland, Spanien... Listan på länder och universitet är lika lång som imponerande. You name it, we've probably got it!