Hankens magisterutbildning på plats 67 i Financial Times-ranking

Hankens magisterutbildning på plats 67 i Financial Times-ranking

Hankens magisterutbildning har placerat sig på plats 67 i Financial Times årliga Masters in Management-ranking. FT rankar världens 80 bästa handelshögskolor som erbjuder magisterutbildning i ekonomi.

En orsak till Hankens placering är den höga andel (98 %) nyutexaminerade som hittat jobb inom tre månader från att de blivit färdiga från Hanken.

- Vi är väldigt nöjda över placeringen som vi ser som ett bevis på att Hanken är en modern topphandelshögskola även internationellt sett, säger rektor Karen Spens.

Totalt finns ca 15 000 handelshögskolor i världen. Av dessa kvalar endast 80 in på Financial Times – listan. Av de nordiska handelshögskolorna kvalar endast sju och av de finländska endast två på listan. Listan toppas av schweiziska University of St. Gallen (1) och franska HEC Paris (2) och Essec Business School (3).

Placeringen i rankingen baserar sig till största delen på en enkät bland alumner som utexaminerats till magistrar från respektive universitet tre år tidigare. På placeringen inverkar även den statistik som universiteten själva levererar.

Läs mer om Financial Times ranking: http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/masters-in-management-2015