| 05.03.2024

Hankenalumnen Stefan Larsson: ”Nyfikenhet och vilja att lära de viktigaste egenskaperna”

Stefan Larsson och Christian Grönroos
Då rikssvenska Stefan Larsson kontaktade Hankenprofessorn Christian Grönroos för 25 år sedan för att fråga om han kunde ta en kurs för honom på Hanken, kunde han nog inte ana att han skulle komma att ta med sig lärdomarna från Hanken till ett av världens absoluta toppmodehus.

Stefan Larsson inledde sin långa och framgångsrika karriär inom modebranschen på H&M. Efter det flyttade han till USA för att jobba som global chef på Old Navy och senare som vd för Ralph Lauren. Nu är han vd för PVH Corp., som äger bland annat Tommy Hilfiger och Calvin Klein. Larsson gästade Hanken 29.2.2024 för att dela med sig av erfarenheterna från sin karriär.  

- Det känns bra att vara tillbaka i dom här korridorerna, här är en familjär och varm känsla. Hanken känns både stort och smått på samma gång, säger Larsson leende.     

Under sin karriär i modebranschen har Larsson lärt sig vikten av att inte luta sig tillbaka då man uppnått framgångar, utan ständigt vara nyfiken och villig att lära sig mera och bli bättre. Poängen är att inte vara rädd att säga ja utan hellre göra misstag och lära sig den vägen.  

- Du måste vara lika ivrig att dela med dig av det som inte fungerar som av det som faktiskt gör det. Jag vill göra nya misstag varje dag!  

Stefan Larsson drivs av att skapa sig en klar vision som också är tillräckligt enkel att ta till sig. Han nämner att hans tidigare professor i marknadsföring och mentor Christian Grönroos har sporrat honom till detta tankesätt och att hålla fast vid sin vision.  

Grönroos mentorskap har betytt mycket för Larsson i egenskap av företagsledare. Han uppskattar att de hållit kontakt genom åren och att han kunnat bolla idéer och visioner med Grönroos.  

Stefan Larsson avslöjade också att man kommer att lediganslå ett stipendium i hans namn på Hanken. Stipendiet ger en magisterstudent möjlighet att ha Larsson som mentor nästa läsår och innehåller dessutom en vistelse på PVH:s huvudkontor i New York. Mera information om stipendiet och urvalskriterierna publiceras inom kort.  

Professor emeritus Christian Grönroos deltog också i diskussionen tillsammans med kommunikatör Jessica Gustafsson, som fungerade som moderator.  

 

Text: Marlene Günsberg
Foto: Gustaf Hafström