| 12.03.2015

Hanken undertecknar samarbetsavtal med Fulbright Center

Hanken Svenska handelshögskolan har undertecknat ett samarbetsavtal med Fulbright Center i Finland om Fulbright Centrets Distinguished Chairs-stipendieprogram.

Avtalet gör det möjligt för väletablerade amerikanska forskare att tillbringa en period vid Hanken. Under sin vistelse skall forskaren undervisa och forska vid Hanken samt bidra till att sprida Hankens forskning och kunskap till både näringsliv och samhälle.

- För Hanken innebär samarbetet ett ytterligare sätt att höja vår internationella profil, speciellt bland forskare och universitet i USA. Samtidigt får vi ett breddat kontaktnät i USA och dörren öppnad för impulser till utveckling, säger Hankens rektor Eva Liljeblom.

Avtalet görs för en treårsperiod och undertecknades den 12 mars av Hankens rektor Eva Liljeblom och för Fulbright Centrets del av verksamhetsledare Terhi Mölsä och av Matti Kokkala som är ordförande för Fulbright Centers styrelse och Senior Adviser vid Smart Cities på VTT.

- Avtalet med Hanken stärker Finlands profil även internationellt. Fulbright-programmet finns i över 150 länder. Fulbright Distinguished Chairs-professurer finns det dock bara 40 av. Av dem är rentav fyra i Finland, konstaterar ordförande Matti Kokkala. Fulbright Center har liknande avtal med Nokia Stiftelsen, Aalto-universitetet och Helsingfors universitet.

Fulbright Center är en sakkunnigorganisation för akademiskt utbyte mellan Finland och Nordamerika, vars centrala mål är att stödja internationaliseringen av högskolor och forskning i Finland.

avtal-undertecknas_webb.jpg
Rektor Eva Liljeblom, tillsammans med Matti Kokkala och Terhi Mölsä från Fulbright Centret.

Mer information:

Lotte Granberg-Haakana, stipendieombud, Hanken
lotte.granberg-haakana@hanken.fi
+358 40 352 1375

Terhi Mölsä, verksamhetsledare, Fulbright Center
terhi.molsa@fulbright.fi
+358 50 570 5498

Läs mer om Fulbright-Hanken Distinguished Chair in Business and Economics via denna länk, och om Fulbright Center via denna länk