| 13.09.2021

Hanken steg till bästa finländska universitet i Financial Times-rankningen av magisterutbildningar

Hankens magisterutbildning har placerat sig på plats 55 i årets upplaga av Financial Times Masters in Management-rankningen. Det här är en förbättring med 15 placeringar jämfört med ifjol. Financial Times rankar årligen världens bästa handelshögskolor som erbjuder magisterutbildning i ekonomi.

- Vi är mycket nöjda med att vår placering på rankinglistan steg. Det här är ett bevis på att Hankens magisterutbildning håller hög internationell standard. Vi är speciellt stolta över att Hanken rankas som nummer två i världen när det gäller valuta för pengarna. Utexaminerade magistrar från Hanken har även fortsatt att placera sig väl på arbetsmarknaden trots pandemin. Vi vill rikta ett speciellt tack till alla alumner som tog sig tiden att svara på enkäten från Financial Times, säger rektor Karen Spens.

Totalt finns ca 14 000 handelshögskolor i världen. Av dessa kvalar endast 100 in på Financial Times – rankningen. På listan finns åtta nordiska handelshögskolor och av dessa är två finländska. Listan toppas av schweiziska University of St. Gallen (1), HEC Paris (2) och University College Dublin: Smurfit (3).

Variabler som inverkar på framgången i rankningen är bland annat alumnernas karriärframgång och universitetets internationaliseringsgrad. Placeringen i rankningen avgörs till största delen på en enkät bland alumner som utexaminerats till magistrar från respektive universitet tre år tidigare samt på den statistik som universiteten själva levererar.
Läs mer om rankningen på Financial Times webbsida.

 

 

Tilläggsinformation:
Sandra Eriksson
Kvalitetssäkringskoordinator
040 3521 526
sandra.eriksson@hanken.fi