| 22.05.2023

Craig Crossley forskar på Hanken som Fulbright-professor

ED Craig Crossley besöker Hanken under våren 2023 och våren 2024 som Fulbright Distinguished Professor.

Crossley är biträdande professor i ledarskap vid University of Central Florida. Han är internationellt känd för sin forskning om ledarskap, förtroende och etik, men också för att skapa samarbete mellan forskning och praktik. Han har jobbat med ett brett spektrum av affärspartners, från små familjeföretag till stora multinationella företag.

Under de senaste åren har det förekommit en hel del debatt och motsägelsefulla forskningsrön om hur HRM-policyer och ledarskapsstilar tillsammans påverkar företagets framgångar. På Hanken arbetar Craig Crossley på ett projekt med Hankenprofessorn Mats Ehrnrooth för att tydligare få fram effekterna och en större förståelse för hur man kan optimera ledarskap och HR-praxis för att förbättra både företagets framgångar och medarbetarnas välbefinnande.

- Jag är oerhört glad över den här möjligheten att arbeta med några av de bästa finländska forskarna om spännande och betydelsefull forskning. Vi har en unik möjlighet att få kontakt med praktiker på nya sätt som kommer att främja ekonomisk framgång samtidigt som vi kan erbjuda sällsynt forskningsdata”, säger Crossley.

Dylika win-win situationer, som då HR-praxis förbättrar både företagens framgång och de anställdas välbefinnande, bidrar till att multinationella företag i Norden får än bättre förmåga att attrahera och behålla de bästa talangerna.

-Detta är viktig forskning med konsekvenser för hur företag konkurrerar i en allt mer global ekonomi som är på väg mot allt starkare och mer utmanande talangbrist, säger Crossley.

Mera information:

Craig Crossley
craig.crossley@hanken.fi