| 13.10.2022

Accenture ny medlem i Hankens partnerprogram

Accentures logotyp i mitten av en skog
Accenture, ett av världens största konsultbolag, är den nyaste medlemmen i Svenska handelshögskolans (Hanken) partnerprogram.
– I och med samarbetet hoppas vi hitta intresserade, inspirerade och motiverade studenter som kan bli våra potentiella kolleger i framtiden, säger ledningskonsult Nina Pyykkönen på Accenture.

Porträttbild av Nina Pyykkönen på Accenture
Nina Pyykkönen

Det irländsk-amerikanska konsultbolaget har över 720 000 anställda globalt och kring 1000 anställda i Finland. Merparten av projekten är IT- och teknologibaserade och 91 av de topp-100 företag som ingår i Fortune Global-rankningen är kunder hos Accenture.

Hankenalumnen Nina Pyykkönen jobbar med strategi och konsultering kring konsumtionsvaror, mestadels med företags ledningsgrupper. Det kan handla om att skapa modeller för cirkulär ekonomi eller att framtidssäkra verksamheten.

– Accenture var inte så bekant för mig som studerande, jag kände bara till det som ett teknologiföretag. I och med Hankens partnerprogram hoppas vi få mer synlighet, vi vill visa att vi är relevanta också för hankeiter, säger Pyykkönen.

Språkaspekten är också av intresse för Accenture.

– Även om vårt arbetsspråk är engelska så är svenskan kanske viktigare än någonsin i och med det geopolitiska världsläget. Det är en fördel om du lätt kan ta dig an nordiska projekt.

Samarbetet med Accenture är mest relevant för magisterstudenter då exempelvis praktikprogrammen är riktade till dem. Accenture arrangerar intagningar för analytiker och praktikanter två gånger per år.

– Hanken ger fina färdigheter för konsultlivet. Huvudämnet spelar inte så stor roll men till exempel att kunna arbeta i grupp är centralt inom konsultering, allt görs som grupparbete här. Du behöver också vara nyfiken och ivrig att lära dig men resten ordnar sig tack vare interna utbildningar och stöd av mer erfarna kolleger.

Accenture hjälper gärna studenter med tips och råd för att ta sig in i arbetslivet. Det är också möjligt att skriva sin pro gradu-avhandling inom ramen för olika projekt i företaget.

Till de framtida utmaningarna inom branschen hör förutom hållbarhetsfrågor även teknologiutvecklingen.
– Vare sig det gäller molntjänster, blockkedjor eller 5G så kommer de oundvikligen att påverka allas liv och de företag vi jobbar med.