Vaasa Campus Festival 2022

Plats
Vasa
Rum
Vasa torg
Artist och publik på Vaasa Campus Festival 2019. Fotograf Satu Aaltonen
Välkommen på Vaasa Campus Festival onsdagen 31.8 kl. 16:00-23:00! Universiteten och högskolorna i Vasa ordnar i samarbete med studentkårerna en gemensam läsårsöppning på salutorget i Vasa.

Evenemanget är gratis och öppet för alla studerande och övriga Vasabor. Hela det inhägnade evenemangsområdet är K18 på grund av alkoholservering.

Tungevaag kommer att leda Vaasa Campus Festival 2022! Den norska DJ-stjärnan har samlat hundratals miljoner streams. Tungevaag är känd för sina många hitlåtar, som säkert kommer att höras när kvällen mörknar på Vasas marknadstorg den 31.8.2022. 

Under kvällen uppträder också festfolkets favoritduo Pasi och Anssi. Duon är känd för sina humoristiska låtar, bl.a. "Tää on se maa" och "Kakkuu järvellä".

Elektronisk musik gör en stark frammarsch i Norden och det får vi njuta av under festivalen genom artisten Kris Winther.

Utöver dessa får vi även lyssna till Pihlaja, som på ett skickligt sätt kombinerar R&B-musikgenrer.

Följ eventkontot @vaasacampusfestival för att höra mer!

Arrangörer för evenemanget är VAMK, VAMOK, Vaasan Yliopisto, VYY, Novia, Novium, Hanken, SSHV, Åbo Akademi, ÅAS, Helsingin Yliopisto, Justus och Vasa stad.