Hankendagen 2022

Plats
Vasa,
Online
Rum
Festsalen
Den årliga Hankendagen ordnas 12 maj 2022 som ett hybrid evenemang med sändning från Hanken i Vasa.

Hankendagen 2022: Drivkraft - Hur formar man marknaden inför framtida behov?

Hankendagen 12.5.2022

Drivkraft - hur formar man marknaden inför framtida behov?

Den årliga Hankendagen ordnas 12 maj 2022 som ett hybrid evenemang med sändning från Hanken i Vasa.

Program

14:30

Dörrarna öppnas
(Sändningen öppnas 14.45)

15.00-17.00

Välkommen & aktuellt på Hanken
Karen Spens, rektor, Hanken Svenska handelshögskolan

Strategier för att skapa och forma marknader 
Professor Kaj Storbacka, prorektor för fortbildning och näringslivsrelationer, Hanken Svenska handelshögskolan

Omvärld – Framtid – Trender
Maria Wetterstrand, VD Miltton Brussels, fd språkrör och riksdagsledamot Sverige

Nyckelfaktorer för en lyckad etablering
Rasmus Blomqvist, Verkställande Direktör, Grafintec Oy

Diskussion
Rasmus Blomqvist, Kaj Storbacka och Maria Wetterstrand
Diskussionen modereras av Elli Flén, PR-konsult, VD för Losvik & Flén

Utnämning av Årets alumn 2022

Avslutande ord

17:00 Mingel på Hanken 

18:00 Cocktail & middag på restaurang Hejm (Blå vägen 1B) 

Hankendagens programledare är Camilla Wardi, chef för näringslivsrelationer och samverkan på Hanken Svenska handelshögskolan.

Deltagande

Det är möjligt att delta i Hankendagen både på Hanken i Vasa och virtuellt. Hankens personal och studenter kan delta i första hand online (mera information här). 

Anmäl dig till Hankendagen här (Sista anmälningsdagen är 3.5.2022)

Hankendagens middag på restaurang Hejm är öppen för Hankens alumner och förutsätter en separat anmälan.

Anmälan till middagen sker via denna länk

Dagens talare

Kaj Storbacka

Professor Kaj Storbacka
Prorektor för fortbildning och näringslivsrelationer, Hanken Svenska handelshögskolan

Professor Kaj Storbacka har under hela sin karriär kombinerat akademisk och tillämpad forskning. Storbacka har över 35 års erfarenhet som strategikonsult och grundade år 1992 företaget Vectia, som hade verksamhet i sex olika länder i Europa och Asien. Parallellt upprätthöll Storbacka sin akademiska karriär och publicerade kontinuerligt vetenskapliga artiklar, och som ett resultat är han en av Hankens mest citerade forskare. Som ett led i att göra forskningen tillgänglig för näringslivet har han även engagerat sig i MBA program och executive education globalt, samt satsat på att skriva populärvetenskapliga böcker. 

Innan han återvände till Hanken hösten 2020 arbetade Storbacka tio år på University of Auckland Business School i Nya Zeeland. Storbacka har också tidigare varit professor på Nyenrode Business Universiteit i Nederländerna.

Maria Wetterstrand

Maria Wetterstrand
VD Miltton Brussels, fd språkrör och riksdagsledamot Sverige

Maria Wetterstrand har en bakgrund inom svensk politik, som riksdagsledamot och språkrör för Miljöpartiet. Hon har arbetat med hållbarhet i över 20 år och är utbildad biolog. Maria bodde i Helsingfors i 8 år men är nu stationerad i Bryssel.

Hos Miltton i Helsingfors ansvarade Maria för verksamheten inom strategisk hållbarhet som VD för Miltton Purpose. I hennes arbete ingick bland annat att ta fram handlingsplaner, hållbarhetsprogram och klimatfärdplaner. 

Från och med juni 2020 är Maria VD för Milttons kontor i Bryssel, där hon fokuserar på hållbarhet och politik i EU. Den gröna given, klimatpaketet och EU:s initiativ för återhämtning efter pandemin kommer att vara avgörande för en hållbar framtid. Miltton Europe hjälper företag att förstå vad EU-arbetet innebär för dem i praktiken och att påverka beslutsfattare.

Rasmus Blomqvist

Rasmus Blomqvist
Verkställande Direktör, Grafintec Oy

Rasmus Blomqvist har omfattande expertis inom malmletning och supply-chain management av grafitanoder. Blomqvist är även en framgångsrik entreprenör och grundare av Grafintec Oy. Grafintec tecknade nyligen samförståndsavtal tillsammans med Epsilon Advanced Materials och Vasa stad om byggnad av en grafitanodmaterialfabrik i Vasa.

Blomqvist utexaminerades 2004 från Åbo Akademi med magistersexamen i geologi och mineralogi. Efter magisterstudierna jobbade han under flera år med malmletning på ett flertal projekt i de Nordiska länderna, först som anställd och sedan genom eget konsultföretag. Under några år jobbade han även för Schlumberger på oljeplattform. Efter grundande av Grafintec Oy år 2012, har Blomqvist jobbat främst med malmletning och förädling av grafit i Finland. Grafintec köptes upp av Beowulf Mining i januari 2016 där bolaget först anställde honom som malmletningschef. Ett år senare blev han erbjuden jobbet som verkställande direktör i Grafintec där han framgångsrikt tillsammans med sitt team utvecklat processer för förädling av grafitanodmaterial. Rasmus Blomqvist avlägger för tillfället sin Executive MBA examen vid Aalto Universitetet.

Frågor

Det finns möjlighet att ställa frågor till talarna via anmälningsformuläret. Om det uppstår frågor kring evenemanget så går det bra att höra av sig till alumni@hanken.fi

Vi ses på Hankendagen!


Hankendagens program är gratis och går på svenska. Evenemanget riktar sig till alumner från Hanken Svenska handelshögskolan, men är även öppet för studenter, personal och partnerföretag att delta. 

Mera information om evenemanget skickas till anmälda per e-post när evenemanget närmar sig.

Hanken förbehåller rätten till eventuella ändringar i programmet.

(This event is held in Swedish)