Hankendagen 2018

Date
Place:
Vaasa
Room
Hanken Vasa
Den årliga Hankendagen ordnas 12 oktober 2018 i Vasa

FRAMGÅNGSRIKT LEDARSKAP - Har du vad som krävs?

hankendagenwebbenmedatum.jpg

Program

12.30  Registrering

13.00  Välkommen & Aktuellt på Hanken
           Sören Kock, prorektor13.45  Framgångsrikt företagande och ledarskap
           Thomas Ek
           Superentreprenören bakom OBH Nordica15.00  Paus15.30  Från motortillverkare till global föregångare på marinmarknaden
           Roger Holm
           Direktör, Marine Solutions, Wärtsilä16.15  Digitalt fanskap och du
           Linus Nyman
           Forskardoktor, Hanken17.00  Avslutande program med utdelning av årets alumn
           Karen Spens, rektor
 18.15  Busstransport till Strampen
18.30  Middag på Strampen

Efterfest på Cella Nova

Pris och anmälan

Endast seminariedagen 0 €
Endast middagen (inklusive dryck) 80 €
Seminariedagen och middagen (inklusive dryck) 80 €

Sista anmälningsdagen 4.10 (anmälan stängd)

Betalningen sker i samband med anmälan antingen via nätbank eller med kreditkort (förhandsbetalning krävs för fullbordad anmälan). Observera att sista datum för annullering är 30.9, varefter det inte längre görs några återbetalningar.Vänligen meddela om eventuella specialdieter och bordsplaceringsönskemål för middagen då du anmäler dig. Listan på anmälda finns längst ner på sidan.

Klädsel: Business casualVid eventuella frågor, vänligen kontakta näringslivskoordinator Minna Kullas (minna.kullas@hanken.fi, +358 (0)50 5350 197).

Anslut dig till evenemanget på Facebook

Årets talare

thomas_ek_1686_-_foto_richard_frantzen_-_arkiv_-_talarforum.jpg

Thomas Ek

Möt superentreprenören bakom OBH NordicaThomas Ek har arbetat som produktchef, försäljningschef, marknadschef, VD och CEO under mer än 30 år.Tillsammans med sin bror Peter byggde Thomas Ek ett av Sveriges mest framgångsrika varumärken. Han föreläser inspirerande om ledarskap, sälj & marknad och entreprenörskap.Ta del av Thomas Eks berättelse om hur OBH Nordica på rekordtid blev marknadsledare i en redan mogen bransch. Med ett hängivet arbete och stor passion skapade bröderna Ek en framgångssaga tillsammans med sina lojala medarbetare. Med ledord som innovation, design, mod, snabbhet och kraftfull marknadsföring utmanade de alla multiinternationella aktörer på sitt eget sätt.

foto_roger_holm_b2a3762.jpg

Roger Holm

Roger Holm är direktör för affärsområdet Marine Solutions och direktionsmedlem på Wärtsilä. Holm har en gedigen arbetserfarenhet, som inkluderar flera topposter vid Wärtsilä.Roger Holm är ekonomie magister från Hanken i Vasa med finansiell ekonomi som huvudämne. Han blev nyligen vald till ny styrelsemedlem för Hanken. På Hankendagen pratar han under rubriken Från motortillverkare till global föregångare på marinmarknaden.    

linus_nyman.jpg

Linus Nyman

Digitalt fanskap och du: hur skydda sig i en alltmera digital världPresentationen täcker huvudsakligen informationssäkerhet, kryddat med lite sekretess. Under presentationen lär du dig om allmänna hot som phishing, ransomware, och dataintrång. Vi går också igenom steg du kan ta för att skydda ditt data. Du kommer också att få se och analysera äkta exempel på phishing för att lära dig känna igen sådana attacker. Presentationen kommer också kort att gå igenom sekretess och online spårande, med fokus på enkla steg du kan ta för att minska på hur mycket data som samlas om dig när du rör dig på nätet.
 
Linus Nyman är forskardoktor på Hanken där han undervisar i IT-relaterade ämnen. Hans doktorsavhandling, om "code forking" inom open source mjukvara, var den första avhandlingen någonsin om ämnet. För ett antal år sedan blev han fascinerad av informationssäkerhet och har sedan dess forskat och föreläst kring det temat.Linus har publicerat akademiska artiklar med stora namn inom industrin, som Monty Widenius (grundaren av MySQL och MariaDB) och Mikko Hyppönen (forskningschef på F-Secure). Linus har också skrivit om informationssäkerhet för Helsingin Sanomat och han publicerar en blogg om ämnet, "Okrypterat", i HBL.