Alumnträffen 2024

Plats
Online,
Annan
Alumnträffen 2023: AI - hot eller möjlighet?
Arcada, Hanken, Helsingfors universitet, Högskolan på Åland, Novia och Åbo Akademi bjuder in alumner och vänner till den årliga gemensamma virtuella alumnträffen torsdagen 4.4.2024 kl. 15.00-16.30.

Under Alumnträffen 2024 fördjupar vi oss i frågor kring artificiell intelligens (AI). AI är redan en del av vardagen, men vilka konsekvenser har AI och dess utveckling för oss? Innebär utvecklingen av AI fler möjligheter eller utmaningar? Och är vår kompetens uppdaterad när AI börjar få ett större fotfäste i vår vardag?

Kom med och diskutera de här frågorna med oss! Du kan bidra genom att skicka in frågor och kommentarer på förhand eller via chatten under evenemangets gång. Därtill kan du fortsätta nätverka och reflektera vidare tillsammans med andra alumner i samband med Alumnträffens After Work-tillfällen på olika orter i Svenskfinland!

Program

Välkomnande ord 
Programledare: Jenny Stenberg-Sirén, prorektor för samhällskontakter vid Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet, alumn från Helsingfors universitet

Brasdiskussion
Peter Sarlin, VD & medgrundare, Silo AI, alumn från Åbo Akademi
Linda Mannila, biträdande professor, Helsingfors universitet, alumn från Åbo Akademi

Paneldiskussion: Hur syns AI i arbetslivet?
I panelen medverkar 

  • Lukas Lundin, Data & AI Manager, Microsoft, alumn från Hanken
  • Janica Söderlund, UI/UX Designer, J&Co Digital, alumn från Novia
  • Shinichi Tagaki, Software Developer, AktiaDuetto, alumn från Högskolan på Åland
  • Jonas Tana, lektor i vårdutveckling, Arcada, alumn från Arcada

Panelen modereras av Linda Mannila, biträdande professor, Helsingfors universitet, och alumn från Åbo Akademi

Avslutande ord 

Programmet sänds online från Tankehörnan i Helsingfors. I anslutning till evenemanget ordnas After Work-tillfällen i Helsingfors, Mariehamn, Vasa, och Åbo med start kl. 17.00. 

Anmäl dig här

Anmäl dig senast 28.3.2024. Länken till evenemanget skickas ut 3.4.2024.

Vid frågor, vänligen kontakta alumni@hanken.fi.

#alumnträffen #alumnträffen2024


Den virtuella alumnträffen är gratis och riktar sig till alumner från Arcada, Hanken, Helsingfors universitet, Högskolan på Åland, Novia och Åbo Akademi, men är även öppet för studerande, personal och övriga intresserade. Programmet går på svenska. 

Arcada, Hanken, Helsingfors universitet, Högskolan på Åland, Novia och Åbo Akademi förbehåller sig rätten till eventuella ändringar i programmet.