| 22.04.2015

Studerande röstade fram Årets föreläsare i Helsingfors och Vasa

Taija Townsend och Christian Johansson har utsetts till Årets föreläsare 2014.

Svenska handelshögskolans Studentkår har genom omröstning bland sina medlemmar utsett Taija Townsend, lektor i engelska, till årets föreläsare 2014 i Helsingfors. Utmärkelsen delades ut på studentkårens årsfest i februari.

Titeln Årets föreläsare går traditionsenligt till en föreläsare som genom sin undervisning lyckas motivera och inspirera sina studerande. I motiveringen till valet av Taija Townsend till Årets föreläsare 2014 omnämns hon som en passionerad och inspirerande lärare som klarar av att verkligen motivera sina studerande och samtidigt ge konstruktiv kritik. Hon beskrivs också som en lärare som motiverar studenterna att förbättra och utmana sig.

- Jag känner mig mycket ärad att få den här utmärkelsen, speciellt då jag har jobbat så kort tid på Hanken, säger Taija Townsend. – Jag tycker verkligen om att jobba med studerande och tycker därför att det här är den bästa utmärkelsen jag någonsin kunde få. Att bli utsedd till Årets föreläsare har inspirerat mig mycket och jag håller redan på att planera nya kurser tillsammans med mina kolleger på Hankens center för språk och affärskommunikation.

På hösten utsåg också Studentföreningen i Vasa Årets föreläsare 2014. Titeln delades ut på föreningens årsfest och gick till Christian Johansson, lektor i statistik, en föreläsare som de flesta studerande i Vasa stiftat bekantskap med under sitt första studieår. Motiveringarna innehöll bland annat hans förmåga att få studerande att plötsligt se ett samband, en sannolikhet och en logik i de formler som lärs ut.

- Jag brukar säga att när jag började jobba på Hanken så märkte jag till min egen förvåning att jag ju innerst inne är en lärare och inte en forskare. Sedan dess har jag haft förmånen att jobba mycket med undervisning, så en sådan här utmärkelse värmer ju alldeles extra mycket. Speciellt tycker jag om motiveringen, den summerar i ett nötskal vad jag försöker åstadkomma, säger Johansson.