Suomenkielisenä Hankenille

Opiskele kauppatieteitä Hankenilla ja kehity samalla ruotsinkielen taituriksi! Voit hakea Hankeniin vaikka et ole ruotsinkielinen - jopa 20% opiskelijoistamme ovat suomenkielisiä.

 

Kaksi tyttö juo kahvia torilla

Kauppatieteitä ruotsiksi Hankenilla! 

Kysyimme kahdelta suomenkieliseltä opiskelijalta heidän ajatuksia opinnoistaan ruotsiksi Hankenilla. Lopuksi vielä lyhyesti hakijan kielitaitovaatimuksista.

"Valitsin Hankenin, koska kolme sujuvaa työkieltä on enemmän kuin kaksi. Vaikka ruotsinkielentaitoni olikin vähän niin ja näin, oppiakseni kieltä paremmin puhuin alusta asti vain ruotsia kaikkien Hankenilaisten kanssa - myös suomenkielisten. Jodelin ehkä kysytyimpään kysymykseen "saako Hankenilta kavereita vaikka äidinkieleni on suomi" vastaan että kyllä saa! Ylioppilaskunnan tutor-ryhmät tapaavat heti ensimmäisenä päivänä ja fuksisyksyn aikana järjestetään paljon ohjelmaa jossa varmasti pääsee tutustumaan muihin Hankenilaisiin. Yhtä lailla kuin missä vaan muuallakin, äidinkielestä riippumatta, on viihtyminen ihan omasta aktiivisuudesta kiinni!"

Henna Konsti, SHS, ylioppilaskunnan puheenjohtaja 2018
 

"Hankenin valitseminen on ollut paras päätökseni, jonka olen tähän mennessä tehnyt elämässäni. Vaikka hyppy tuntemattomaan tuntui aluksi jännittävältä ja pelottavaltakin, on valinta avannut enemmän ovia kuin mitä olisin koskaan uskonutkaan. Kaupallisen alan koulutuksen lisäksi olen saanut vahvan ruotsin kielen taidon, jota käytän englannin lisäksi päivittäin töissäni HR assistenttina. Sujuva ruotsin kielen taito on nykyään suuri vahvuus työmarkkinoilla ja se, että sen saa kuin kaupan päälle opiskelujen ohessa on mahtavaa!  
 
Ruotsin kielen puhuminen tuntui aluksi haastavalta ja sai aivot kulkemaan ylikierroksilla päivien aikana, mutta päivien, viikkojen ja kuukausien edetessä ja opiskelujen sujuessa, ruotsin kielen käyttäminen muuttui uudeksi normaaliksi. Jo puolen vuoden opiskelujen jälkeen ruotsin kielen puhuminen tuntui luonnolliselta ja nyt lähes viiden vuoden jälkeen ruotsin kielen käyttäminen on osa arkipäivää. Jo ensimmäisiä tenttejä kirjoittaessa mietin usein
: En olisi ikinä uskonut pystyväni tähän, mutta tässä sitä ollaan.
 
Kaupallisen koulutuksen ja ruotsin kielen lisäksi opiskelujen aikana on oppinut, että ihminen pystyy melkein mihin vain mitä hän itse haluaa. Jos haluat oppia ruotsin kielen, tärkein asia ei ole se mistä lähtökohdista sen aloitat vaan se, että oikeasti haluat oppia kielen - pystyt sen myös oppimaan. Opintojeni aikana olen monesti herännyt miettimään miten monesti olen ylittänyt itseni jo tässä vaiheessa. En olisi ikinä uskonut kirjoittavani esseitä ruotsiksi samalla teholla kuin suomeksi tai nähnyt itseäni vaihtamassa suomesta ruotsiksi kesken lauseen ajattelematta asiaa sen enempää. Tämä on hienoa ja loppujen lopuksi kaikki on sen pienen valinnan ansiota, että päätin alun perin hakea Hankenille!  "

Jenny Fast

***

Kielitaidon osoittaminen

Kaikkien hakijoiden pitää todentaa ruotsin kielen taitonsa. Kielitaitovaatimuksista kokonaisuudessaan voit lukea kauppatieteiden yhteisvalinnan sivuilta (suomeksi).

Voit todentaa ruotsin kielitaitosi seuraavilla tavoilla:

1. PÄÄTTÖTODISTUS RUOTSINKIELISESTÄ KOULUSTA/LUKIOSTA

2. HYVÄT ARVOSANAT YLIOPPILASKOKEESTA

 - Ruotsi toisena kotimaisena kielenä -koe:

  • pitkä oppimäärä (A-oppimäärä) suoritettu vähintään arvosanalla eximia cum laude approbatur (E)
  • keskipitkä oppimäärä (B1-oppimäärä) suoritettu arvosanalla laudatur (L) 

 - Ylimääräinen ruotsi äidinkielenä -koe suoritettu vähintään arvosanalla magna cum laude (M)

 - Ruotsin kieli toisena kielenä (R2) suoritettu vähintään arvosanalla magna cum laude approbatur (M)

Lue lisää

3. KORKEAKOULUTUTKINTO TAI OPINTOJA RUOTSINKIELISESSÄ KORKEAKOULUSSA

Lue lisää

4. KIELIKOE

Hankenin oma kielikoe huhtikuussa

- Joku hyväksytyistä kansallisista kielikokeista


Hanken on mukana Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnassa

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan piirissä olevien hakukohteiden valinta perustuu yhteisiin valintaperusteisiin.

Pisteet ylioppilastutkintojen arvosanoista annetaan samalla tavalla kaikkien hakukohteiden valintoja varten.

Myös valintakoe arvostellaan samalla tavalla kaikissa hakukohteissa. Hakija tekee kauppatieteellisen alan yhteisvalintakokeen sen yliopiston järjestämässä koetilaisuudessa, jonka hakukohteen hakija on asettanut kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan hakukohteista prioriteetiltaan ensimmäiseksi tai ainoaksi hakukohteeksi. Valintakoe tehdään sillä kielellä, joka on ko. yliopiston opetus- ja tutkimuskieli. Täten on siis mahdollista kirjoittaa koe suomeksi ja kuitenkin tulla hyväksytyksi Hankenille, jos on priorisoinut suomenkielisen koulutuksen korkeammalle kuin Hankenin.

Saat oikeuden suorittaa sekä kauppatieteiden kandidaatin (KTK) että maisterin (KTM) tutkinnon.

Kauppatieteellisen alan yhteisvalinnan piirissä oleviin hakukohteisiin haetaan yliopistojen valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Hakuaika alkaa 20.3.2019 ja päättyy 3.4.2019 klo 15.00. Hakemisen lisäksi Opintopolusta voi etsiä tietoa yliopistokoulutuksista.

Ohjeet hakemiseen löydät Opintopolusta. Esimerkiksi kohdasta ”Yliopisto” löydät ohjeita kevään yhteishakuun.