En utbildning på Hanken öppnar för en framtid med många möjligheter!

På den här sidan får du vet om Hankens kandidatutbildning och antagningen till den.

 

Studenter skrattar på en brun soffa

Ansökningstiden

för kandidatutbildning är 20.3 - 3.4.2019 kl. 15.00. Ansökan görs via portalen www.studieinfo.fi

Hanken är för dig som gillar ekonomi

Vår kandidat- och magisterutbildning är för dig som gått gymnasiet eller yrkesskola och är intresserad av en utbildning med stark internationell prägel där du studerar samhället från ett ekonomiskt perspektiv.

Ta ett steg ut i världen

Kandidatstudierna tar tre år och inkluderar en utlandsvistelse på tre till sex månader. Efter kandidatexamen kan du ta klivet ut i arbetslivet med en stabil bas eller så kan du fortsätta med magisterstudier som tar två år.

Vi har något för alla

Hos oss kan du studera en rad olika huvudämnen och helheter, från finansiell ekonomi och marknadsföring till nationalekonomi och samhällsansvar. Läs mera om huvudämnen och karriärstigar nedan.

Majoriteten går vidare med magistern

Efter kandidatexamen har du automatiskt rätt att fortsätta med magisterstudier. De flesta som studerar hos oss går vidare och kan efter avlagd magisterexamen titulera sig ekonom.

Stort intresse

Intresset för Hankens kandidat- och magisterexamen är stabilt och stort från år till år. Om du studerar hos oss är du en av långt över 1000 andra som gör det varje år. Du är alltså i gott sällskap.

Två orter

Vi erbjuder utbildningen både i Helsingfors och Vasa och blir du antagen får du rätt att studera på någondera orten, inte båda.

Frågetecken

VISSTE DU ATT…?

Visste du att alla som studerar på kandidatnivå åker utomlands? Utlandsvistelsen ingår i studierna och uppskattas stort. Vad är väl bättre än att nätverka, lära sig innehåll och språk parallellt - och ha roligt!
 

Mera information hittar du via länkarna här nedan.

ekonomie kandidater ansökningar inträdesprov antagning av studerande studier läroämnen utbyte studievägledning karriärplanering språkkunskap språkprov