Utbytesstudier

Studier vid Hanken är internationella på många vis. Studentutbytesprogrammet vid Hanken erbjuder dig möjligheten att studera en termin vid något av Hankens samarbetsuniversitet runt om i världen. Du kan välja mellan drygt hundra partneruniversitet. På detta sätt kan du som studerande berika dina studier, förbättra dina chanser på den globala arbetsmarknaden, förbättra dina språkkunskaper och din interkulturella förståelse. Hanken välkomnar också årligen ett stort antal studerande från samarbetsuniversiteten.

Studerande som vill åka på utbyte inom ramen för utbytesprogrammet väljs av Hanken. Utbytesprogrammet vid Hanken är en organiserad verksamhet med egna rutiner och två internationella koordinatorer som sköter programmet. Är du hankeit vänder du dig till internationella kooordinatorn som sköter utgående mobilitet vid Hanken. Studerande vid partneruniversitet vänder sig till internationella koordinatorn vid sina egna universitet.

Informationen om utbytesstudier är uppbyggd så att du hittar informationen enligt i vilket skede du är i utbytesprocessen. Först finns dock lite allmän information om utbytesprogrammet under Studera utomlands. Läs den informationen först. Sedan finns en anslagstavla där vi publicerar aktuella händelser. Följ med den! Sedan finns en lista över Hankens samarbetsuniversitet, information för dig som tänker ansöka om utbyte, information för dig som redan har fått en utbytesplats och ska förbereda vistelsen utomlands och info för dig som redan varit utomlands och ska rapportera ditt utbyte.
Det finns också kort information för dig som tänker åka utomlands för att studera på egen hand utanför Hankens utbytesprogram.

utbyte studier utomlands