Hankenambassadörer

Share page with AddThis
Hankens ambassadörer

Hanken har 21 alumner som är ambassadörer för högskolan. 

Hankenambassadörerna är en grupp alumner som fungerar som ambassadörer för högskolan och bidrar till att Hanken är känd och uppskattad. Hankenambassadörerna fungerar som rollmodeller för studerande. Deras främsta uppgift är att motivera studerande till framgång och inspirera studerande att planera sin framtid. 

Ambassadörerna medverkar i karriärkvällarna som ordnas av Karriärtjänster varje år. På karriärkvällarna har du en unik chans att träffa och diskutera med framgångsrika företagsledare med Hankenbakgrund. Ambassadörerna medverkar också bland annat på introduktionsdagen, betygsutdelningar och den solenna akten för nyblivna magistrar.

Ordförande: Nella Ginman-Tjeder, verkställande direktör, Eira sjukhus

Nella Ginman-Tjeder

Nella Ginman-Tjeder utexaminerades år 1983 från Hanken som ekonomie magister. Nella har över 20 års bred och internationell erfarenhet av strategiskt ledarskap och operativ företagsledning, marknadsföring, brand building, skapande och upprätthållande av kundlojalitet kombinerat med en diger erfarenhet av uppbyggande av näthandel och digital marknadsföring samt social medier. Före Nella tillträdde sin nuvarande position som verkställande direktör på Eira sjukhus byggde hon som VD upp och ledde den nordiska verksamheten för den schweiziska fotokoncernen Ifolor. Tidigare har hon arbetat som Vice President och Country Manager för American Express, som Director Marketing Communications på Finpro samt flera år inom Sanoma-koncernen. Nella är styrelsemedlem i Atria Oyj, Viking Malt och Siftelsen Arcada.

Max Alfthan, marknadsförings- och kommunikationsdirektör, KONE Oyj

alfthan_max_120.jpgMax Alfthan utexaminerades som ekonomie magister från Hanken Svenska handelshögskolan år 1987 med marknadsföring som huvudämne. Alfthan fortsatte sin karriär inom det området och har idag en lång erfarenhet av varumärkestänkande. Alfthan har bl.a. fungerat som marknadsföringschef och -direktör på Oy Sinebrychoff Ab, kommunikationsdirektör för Amer Sports och senast som strategidirektör för Fiskars, där han spelade en viktig roll i arbetet med att omvandla Fiskars till ett integrerat konsumentvarubolag. Sedan november 2014 är Alfthan marknadsförings- och kommunikationsdirektör och medlem i ledningsgruppen för KONE Oyj. År 2014 valdes Alfthan till Årets marknadsföringsdirektör i Finland av tidskrifterna Markkinointi & Mainonta och Talouselämä.
 

Anna Cox, Director, Financial Services, Valuation, PricewaterhouseCoopers

anna_cox_120.jpgAnna Cox utexaminerades som ekonomie magister från Hanken 2001 med finansiell ekonomi som huvudämne. Under sin studietid var hon aktiv bl.a. inom IHD, International Helsinki Days. Anna har byggt upp en internationell karriär inom finansbranschen och har sedan sin utexaminering arbetat i Tyskland och England. Före sitt nuvarande jobb som Director, Financial Services, Valuations på PricewaterhouseCoopers i London har Anna arbetat bl.a. på RWE Trading GmbH, Lehman Brothers och Bank of England med frågor relaterade till aktiehandel och -värdering, riskhantering och derivatinstrument. 

Margaretha Cronstedt, Head of Sales och Partner, JLT Risk Solutions AB

margaretha_cronstedt120.jpg

Margaretha ”Marga” Cronstedt utexaminerades år 1985 från Hanken som ekonomie magister. Nu jobbar Marga med företagsförsäkringar som Head of Sales vid JLT Risk Solutions AB i Sverige och ingår även i JLTs ledningsgrupp. Innan det var hon ansvarig för den finländska marknaden på JLT. Marga har arbetat som specialist med kreditförsäkringar och politiska  risker samt kidnappningsförsäkringar i över 20 år, främst för stora multinationella företag. Tidigare har hon arbetat som försäkringsmäklare på Max Matthiessen Financial Services och Chartering Manager på Cool Carriers AB.

Malin Groop, Executive Director, Brand Development, Grow

malin_groop_webb_120.jpg

Malin Groop utexaminerades från Hanken 1997 och har en bred erfarenhet av varumärkesutveckling för många nordiska företag med starkt fokus på internationell expansion. Malin har jobbat som varumärkes- och kommunikationsstrateg på ledande byråer i Helsingfors och Stockholm i mer än tio år, samt under fyra år som global marknadsföringsdirektör för Marimekko, där hon även var medlem i ledningsgruppen. Idag jobbar Malin som Brand Development Director och General Manager på varumärkesbyrån Grow.

Katarina Heikius, vd, Högskolestiftelsen i Österbotten

katarina_heikius120.jpgKatarina Heikius är sedan 2012 vd för Högskolestiftelsen i Österbotten. Hon har tidigare jobbat som utvecklingschef i Korsholms kommun. Internationell erfarenhet har hon från Estlander&Rönnlund där hon var Sales Manager med arbetsfält Europa. Hon har även varit vd för Hanken fortbildning i Vasa. År 1995 utexaminerads hon från Hanken som ekonomie magister med finansiell ekonomi som huvudämne. Under studietiden var hon utbytesstuderande i Japan och Island. Asian Trade och Culture har hon studerat i Singapore.
 

Niklas Karlström, VD, Pico Brothers Ltd

niklas_karlstrom_120.jpgNiklas Karlström utexaminerades år 2006 som ekonomie magister med finansiell ekonomi som huvudämne. Under studietiden var Niklas med och arrangerade International Helsinki Days. Han satt även i styrelsen för Hankinvest och AIESEC. I dag leder Niklas mjukvaruföretaget Pico Brothers som han var med och startade 2009. Han har tidigare jobbat med försäljning på Wärtsilä och som produktchef för Telenor Cinclus. Som den nyfikna entreprenör Niklas är, gillar han högt flygande idéer – vilket rimmar väl med det faktum att han också är utbildad pilot. Föga överraskande är Niklas motto "Om du vill, så kan du".
 

Patrik Kvikant, Managing Partner, Odgers Berndtson

kvikant_patrik_120.jpgPatrik Kvikant utexaminerades från Hanken Svenska handelshögskolan som ekonomie magister år 1992, ekonomie licentiat år 1995 och ekonomie doktor år 1998 med företagsledning och organisation som huvudämne. Efter sin magisterexamen var han aktiv som entreprenör och var med och grundade Cardinal Information Systems, ett företag som specialiserade sig på digitala rundradiosystem. Kvikant anslöt sig till chefsrekryteringsbranschen år 1998 och kunde då kombinera sin passion för organisationsbeteende med sin kunskap om den finländska högteknologisektorn. Kvikant har idag lång och mångsidig erfarenhet av både ledarskapskonsultering och chefsrekrytering och arbetade tidigare på chefsrekryteringsföretagen Amrop och Heidrick & Struggles innan han slöt sig samman med Odgers Berndtson. Idag är han Managing Partner för Odgers Berndtson Finland, där han fokuserar på industri- och teknologisektorn. 

Noora Lintukangas, VD, Linnuntie

noora_lintukangas_120.jpg

Noora Lintukangas utexaminerades år 2007 som ekonomie magister (med logistik och företagsgeografi som huvudämne). Idag jobbar Noora som VD för Linnuntie, som verkar inom kommunikation. Noora har över 15 års arbetserfarenhet från mediabranschen. Tidigare har hon jobbat bland annat som chefredaktör för Acacom Media. Noora är också certifierad Kundaliniyoga-instruktör.

 

Daniel Pasternack, VD, Elite Varainhoito Oyj

daniel_pasternack_120.jpgDaniel Pasternack utexaminerades år 1999 som ekonomie magister och år 2002 som ekonomie doktor (inom finansiell ekonomi). Daniel har över 15-års arbetserfarenhet från olika ledarskapspositioner och jobbar idag som som VD för Elite Varainhoito Oyj. Daniel var med och grundade Eufex Bank och har även forskat och undervisat på Hanken.

 

 

Rasmus Roiha, verkställande direktör, Ohjelmistoyrittäjät ry 

rasmus_roiha_120.jpgRasmus Roiha utexaminerades som ekonomie kandidat från Hanken Svenska handelshögskolan år 2008 med företagsledning och organisation som huvudämne, och tog år 2011 en MBA-examen från Hanken med specialiseringsområdet finansiell ekonomi. Under studietiden på 90-talet var Roiha aktiv inom studentkåren bl.a. som näringslivsansvarig, och grundade redan då sitt första företag Small Planet Ltd. Sedan dess har Roiha varit aktiv företagare inom informations- och kommunikationsteknologi, bl.a. som grundare av och partner för Iwa Labs, Laika Mobile Communication, Spot Digger och Email Factory. Idag är Roiha även verkställande direktör för Ohjelmistoyrittäjät ry och en förespråkare för programvaruindustrin i Finland samt använder sin långa erfarenhet som entreprenör för att hjälpa företag inom branschen att växa. Roiha har flera år i rad valts till en av Finlands 100 mest inflytelserika personer inom IT-industrin och har även haft flera styrelseuppdrag.

Lisa Sounio-Ahtisaari, Branding, Sales & Product Development Executive 

lisa_sounio-ahtisaari_120.jpgLisa Sounio-Ahtisaari utexaminerades som ekonomie magister från Hanken Svenska handelshögskolan år 2000 med marknadsföring som huvudämne. Hon har även en examen i International Design Business Management från Aalto-universitetet. Lisa har arbetat med försäljning, export, marknadsföring och produktutveckling av finländsk design, bl.a. som brand manager för Iittala. Som entreprenör är hon aktiv som vd för och grundare av den egna kommunikationsbyrån Sonay, där hon samarbetat med flera stora finska företag i olika design-och kommunikationsprojekt. Hon var även medgrundare av startup-företaget Dopplr, en social nätverkstjänst som senare köptes av Nokia. Lisa har även varit en aktiv skribent både som kolumnist för flera olika tidsskrifter samt som författare av boken Brändikäs, där hon berättar om sina erfarenheter.  Hon föreläser även om entreprenörskap, varumärken och kommunikation.

Dan-Ove Stenfors, bankdirektör, Aktia Abp 

dan-ove_stenfors120.jpgDan-Ove Stenfors utexaminerades från Hanken Svenska handelshögskolan som ekonomie magister år 2008 med entreprenörskap och företagsledning som huvudämne. Under studietiden var Stenfors aktiv inom studentkåren och styrelsen som studiesocialt ansvarig och inledde redan då sin karriär inom bankvärlden som tjänsterådgivare på Vasa Andelsbank. Innan sin utexaminering gick han redan vidare till kontorsansvarig för Aktia-kontoret i Pörtom. Idag har Stenfors lång erfarenhet av bankväsendet och ledarskap och jobbar sedan 2011 som bankdirektör på Aktia i Malax, där han ansvarar för fem olika landsbygdskontor i Österbotten. I arbetet ingår personal- och säljledning samt finansiering och placeringsrådgivning för både företag och privatpersoner. Stenfors har flera år dragit prepkursen för SSHV med ämnet företagsekonomi och är även mentor i Hankens mentorskapsprogram i Vasa.

Mikael Still, ägare, VisionWorks Ab Oy

stillmikael_small.jpg

Mikael Still är ekonomie magister från Hanken 1985. Han har också en ingenjörsexamen i båtkonstruktion från Southampton College of Technology från 1979. I dag äger Mikael transportbolaget Vision Works. Tidigare har han arbetat på Ahola Transpor, på kapitalplaceringsbolaget Oy Wedeco Management Ab som placeringsdirektör och som ekonomidirektör och affärsområdesdirektör på Oy Nautor Ab. I närmare tio år jobbade han med ekonomiförvaltning inom Wärtsiläkoncernen. År 1976 blev han världsmästare i ¾ Ton-klassen i havskappsegling. Bland hans många förtroendeuppdrag kan nämnas att han är kommodor i Wasa Segelförening rf och ordförande för styrgruppen för båtbranschen inom Jakobstadsregionens regioncentrumprogram.

Annika Sucksdorff, producent och delägare, Helsinki-filmi

annika120_.jpgAnnika Sucksdorff tog sin magisterexamen från Hanken år 2003 med entreprenörskap och företagsledning som huvudämne. Under studietiden var hon aktiv inom studentkåren både i CN och styrelsen och jobbade även i finansbranschen på WIP Asset Management. Efter en MBO från Yellow Film & TV -koncernen år 2012 tillsammans med Aleksi Bardy är hon idag delägare i och producent för Helsinki -filmi Oy - ett av Nordens ledande filmproduktionsbolag som producerat bl.a. Napapiirin Sankarit och Där vi en gång gått. Sucksdorffs karriär inom filmproduktion inleddes under utbytesåret 2001-2002 i USA som stipendiat för Brittingham Viking Organization, där hon även deltog i MBA-kurser inom företagande. Sucksdorff är styrelseordförande i Oy Victor Ek Ab, där hennes familj är huvudägare sedan bolaget grundades år 1885. Under åren 2010-2012 var hon ordförande för Next-gruppen inom Familjeföretagarnas förbund och i riksdagsvalet 2015 fungerade hon som kampanjchef för sin studiekamrat Christina Dahlblom.

Annika Tidström, forskardoktor, Vasa Universitet

annika_tidstrom_webb_120.jpg

Annika Tidström är EM från Hanken i Vasa år 1999 och har även en ED examen från Hanken i Vasa år 2006. Dessutom är Tidström Docent vid Åbo Akademi, Institutionen för internationell marknadsföring, 2011. Tidigare har hon arbetat som överassistent vid institutionen för företagsledning på Hanken i Vasa och sedan augusti 2007 arbetar hon som forskardoktor vid johtamisen yksikkö på Vasa Universitet. Annika är program manager för det internationella magistersprogrammet i strategisk ledning. Till hennes specialområden hör företagsnätverk, samarbete och konkurrens mellan företag samt konflikter mellan företag. Hon har publicerat flera vetenskapliga artiklar i många internationella journaler. År 2011 erhöll hon Finlands Ekonomförbunds pris för bästa handledningspraxis. Tidström har regelbundet, i över tio års tid, föreläst om konflikthantering för företag och organisationer.

Stefan Törnqvist, företagare, Keep it Simple KIS AB

stefan_tornqvist_120_180.jpg

Stefan Törnqvist utexaminerades från Hanken 1989 med finansiell ekonomi som huvudämne. Dessutom är han diplomingenjör från Tekniska Högskolan. Stefan Törnqvist har 25 års erfarenhet från finansbranschen, varav 17 år inom kapitalförvaltning. Tidigare har han bl.a. varit founding partner, VD och styrelsemedlem på Ålandsbanken Asset Management Ab år 2000-2013, partner och placeringsdirektör på Gyllenberg Asset Management 1995-2000, VD på Erik Selin Fond Ab, placeringsspecialist på Industrialiseringsfonden Ab samt innehaft diverse styrelseuppdrag. Sedan 2013 är Stefan företagare och VD på Keep it Simple KIS AB.

Annika Vainio, Utvecklings- och inköpsdirektör, Snellman

annikavainio120.jpgAnnika Vainio utexaminerades som ekonomie magister från Hanken Svenska handelshögskolan år 1993 med finansiell ekonomi som huvudämne. Hon arbetar nu som Utvecklings-och inköpsdirektör för Snellman koncernen och sitter med i ledningsgrupperna för Snellman Köttförädlingen och Kokkikartano. Annika har lett olika funktioner på ledningsgruppsnivå och har en bred erfarenhet av strategiska utvecklings- och förändringprojekt. Hon arbetade i över 15 år inom Fazer koncernen där hon var bl.a. internationell försäljningsdirektör för Candyking samt inköpsdirektör för Fazer-koncernen. Före sin anställning på Snellman, ansvarade Annika för ett husbygge samt arbetade som VD för Bellapipe Oy med fokus på lansering av företagets innovation till Tyskland. Annika fortsätter som styrelseordförande för Bellapipe Oy.

Ann Wahlroos-Jaakkola, VD, Picnic Yhtiöt Oy

ann_wahlroos-jaakkola_120.jpg

Ann Wahlroos-Jaakkola utexaminerades år 1979 som diplomekonom. Ann har en mångsidig erfarenhet både från restaurang- och konsumtionsvarubranschen i olika ledarpositioner, och idag jobbar hon som verkställande direktör för Picnic. Hon har en gedigen kunskap inom bland annat marknadsföringsstrategi, försäljning och förändringsledning. Ann är styrelsemedlem i La Torrefazione , Board Professionals Finland och Transmeri Oy.

 

Eva Wathén, chef för CSR och brand, Koskisen Oy

Eva WathénEva Wathén har en MBA-examen från Hanken från år 2010, med specialiseringsområdet finansiell ekonomi, samt en magisterexamen i turismmarknadsföring från University of Surrey. Sedan 2014 ansvarar Wathén för CSR- och brandfrågor på Koskisen Oy. Wathéns egentliga karriär på Koskisen började strax efter hennes studietid, då inom försäljning. Därefter har hon tagit sig an roller som försäljnings- och marknadsföringsansvarig samt flertalet styrelseroller inom bolaget. Hon är också medlem i flertalet andra styrelser. Sedan fyra år tillbaka har Eva Wathén även jobbat med coaching och mentorskap för privatpersoner inom entreprenörskap och familjeföretagande.

Hanna Westman, chefsekonom, Verket för finansiell stabilitet

hanna_westman_120.jpg
Hanna Westman utexaminerades från Hanken 1998 med finansiell ekonomi som huvudämne och disputerade med doktorsavhandlingen "Corporate governance in European banks - Essays on bank ownership" 2009. Hanna har jobbat med frågor relaterat till banking, reglering av banksektorn, corporate governance och incentiv också som managementkonsult på Gemini Consulting/Capgemini samt som äldre ekonom och forskare på Finlands Bank. Hanna har också jobbat med kapitalreglering och -planering på Nordea. För tillfället jobbar Hanna som chefsekonom på Verket för finansiell stabilitet, en ny myndighet som svarar för resolutionen av banker.

alumner ambassadörer