Årets alumn

Årets alumn är en person som utnämns årligen på Hankendagen

Årets alumn är en person som via sitt engagemang i samhället har varit aktuell och fått erkännande under det gångna året. Alumnen har hållit kontakt till högskolan efter sin utexaminering. Hanken vill igenom hedersomnämnandet komma ihåg sina synliga alumner och för allmänheten understryka att personen är en Hankenalumn. Även årets alumn anses vara en ambassadör för Hanken.

Mikael Still är Årets alumn 2018

Årets alumn, Mikael Still, med sitt diplomHanken utsåg företagsledningskonsulten Mikael Still till Årets alumn under den årliga Hankendagen den 12 oktober 2018.

Mikael Still är företagaren och styrelseproffset som har grundat VisionWorks, Plommonet, RomiSystems, A-zeta Consulting och Nooga. Han utexaminerades från Hanken år 1985 med finansiering och investering som huvudämne och har sedan dess engagerat sig i Hankens verksamhet på flera olika sätt, bland annat som gästföreläsare, mentor och Hanken Ambassadör.

I och med sitt engagemang i Hanken är Mikael Still en aktiv länk mellan Hanken och näringslivet och fungerar som en förebild för både studerande och andra alumner.

Utmärkelsen tillkännagavs på Hankendagen i Vasa fredagen den 12 oktober 2018. Det här var tionde året som Hanken utsåg Årets alumn.

Annika Sucksdorff utsågs till Årets alumn 2017

Årets alumn, Annika Sucksdorff, med sitt diplom
Hankens rektor tillsammans med högskolans alumnråd valde Annika Sucksdorff till Årets alumn.

Annika Sucksdorff är styrelseordförande för familjeföretaget Oy Victor Ek Ab och blev nyligen utnämnd till filmchef vid svenska SF Studios. Hon utexaminerades från Hanken år 2003 med entreprenörskap och företagsledning som huvudämne och har sedan dess engagerat sig i Hankens verksamhet på flera olika sätt, som bäst som så kallad Hanken Ambassadör.

I och med sitt engagemang i Hanken är Annika Sucksdorff en aktiv länk mellan Hanken och näringslivet och fungerar som en förebild för både studerande och andra alumner.

Utmärkelsen tillkännagavs på Hankendagen i Helsingfors fredagen den 13 oktober 2017. Det här var nionde året som Hanken utsåg Årets alumn.
 

Tidigare årets alumner:

Nina Ingves (2016)

Henrik Ehrnrooth (2015)

Anna Häggblom (2014)

Catharina Stackelberg (2013)

Dag Sandås (2012)

Veronica Lindholm (2011)

Ole Johansson (2010)

Philip Aminoff (2009)