Information med anledning av coronaviruset

Här hittar du de senaste rekommendationerna och anvisningarna som Hanken har utfärdat med anledning av coronaviruset (Covid-19).


exclamation mark icon

Hanken på distans åtminstone tills 13.5

I enlighet med statsrådets nya direktiv 30.3.2020 är Hanken stängd åtminstone fram till 13.5.2020.

Endast personer som arbetar med kritiska funktioner får vistas i Hankens byggnader. En lista på dessa funktioner hittas här (bakom inloggning).

SPRÅKPROVET i svenska 14.4.2020 måste tyvärr inhiberas på grund av den rådande COVID-19 situationen. Vi kommer att informera sökande om ett alternativt sätt att påvisa sina kunskaper i svenska genast när högskolorna har fastslagit hur och när ett sådant kan ordnas. Vi fortsätter att behandla alla ansökningar i normal ordning. Detta kräver inte för tillfället några åtgärder av enskilda sökande som anmält sig till språkprovet. Vi återkommer med mera information senare i april.

Alla evenemang på Hanken är inhiberade fram till 31.5.2020.

Hankens personal jobbar på distans åtminstone fram till 13.5.2020.
Vaktmästaren är på plats och växeln svarar i telefon vardagar kl. 9-11 och 13-16.

Hanken tillhandahåller regelbunden information om undantagssituationen genom att kontinuerligt uppdatera denna webbsida, som är den primära informationskanalen. Därtill skickar vi åtminstone i initialskedet också regelbundet e-post till både studenter och personal om de väsentligaste uppdateringarna.

Du kan också kontakta corona-info@hanken.fi om du har frågor. Meddelandena läses av personal som representerar studie- och personalärenden, säkerhets­frågor, evenemang och rektorsämbetet.

Läs rektors hälsning till studenter och personal här!

Sidan senast uppdaterad 3.4 kl. 16.

Info för studerande

Info för lärare

Info för personal

 
Händer med iPad

 

Övriga rekommendationer och anvisningar

  • Utbytesstudenterna kontaktas vid behov av Hanken om läget så kräver.
  • Ifall du får influensasymptom ska du följa rekommendationerna på THLs webbplats. Utgångspunkten är att du ska stanna hemma och undvika sociala kontakter.
  • Helsingfors stad har inrättat en telefonrådgivning för Helsingforsbor. Telefonnumret till rådgivningstjänsten är 09 310 10024 (vardagar kl. 7-20) En nationell rådgivningstjänst når du på telefonnummer 116 117. Jouren är hårt belastad och resurserna ska riktas till de allvarligt sjuka.

Instruktioner från Stiftelsen Svenska Handelshögskolan gällande stipendier

Om konferenser, kurser etc blir avbokade eller flyttas framåt pga coronavirusepidemin, förlängs stipendiets giltighetstid. Det är inte tillåtet att resa på stiftelsefinansierade resor för tillfället.

Kontakta Stipendieombudet (stipendieombud@hanken.fi) om ditt planerade evenemang flyttas framåt, eller om du har övriga frågor.

Förebyggande av smitta

  • Skaka inte hand
  • Undvik nära kontakt med sjuka personer
  • Tvätta dina händer noggrant
  • Hosta och nys i armvecket eller i en näsduk
  • Undvik att röra ditt ansikte
  • Allmänna hygienregler hittar du på Institutet för hälsa och välfärds webbsida
tvätta händerna

 

Länkar till ytterligare information:

 


Karen Spens foto

Rektors hälsning

Bästa studenter och personal

Den här våren visade sig bli annorlunda än vad vi hade förväntat oss: coronaviruset förändrade snabbt alla våra planer. Hanken övergick till distansarbete som det första finländska universitetet, och jag gör mitt bästa för att vi alla skulle kunna fortsätta arbetet så smidigt som möjligt.

Jag har stor förståelse för varje lärare som nu har bråttom att överföra sin undervisning till distansundervisning, och för varje studerande som kämpar med sina studier i denna osäkra situation. Jag förstår er oro för tentamina, examina, avhandlingar och framtida jobb.

Men jag vet också hur kompetent och engagerad personal vi har, och jag är stolt över våra duktiga och framgångsrika studenter.

Hälsan är viktigast för oss alla, och ingen vet med säkerhet hur läget kommer att förändras de närmaste dagarna och veckorna. Vi på Hanken håller ihop, även om vi inte nu samlas dagligen. Dela gärna din vardag via sociala medier genom att använda #hankenremote

Distansarbete kan ändå kännas ensamt och ovant. Kom ihåg att hålla kontakt med dina kollegor och studiekompisar. Organisera virtuella kaffepauser och chat-stunder tillsammans. Fråga en vän hur det går. Håll varandra sällskap och ge det stöd som du kan.

Allt går bättre då vi tar hand om varann. Sköt om dig!

Karen
Rektor

Hälsningen publicerad: 17.03.2020

 

Tags