Information med anledning av coronaviruset

Här hittar du de senaste rekommendationerna och anvisningarna som Hanken har utfärdat med anledning av coronaviruset (Covid-19). Hanken tillhandahåller regelbunden information om undantagssituationen genom att kontinuerligt uppdatera denna webbsida, som är den primära informationskanalen. Därtill skickar vi också e-post till både studenter och personal om de väsentligaste uppdateringarna.

Hanken under sommaren och hösten 2020

Du kan också kontakta corona-info@hanken.fi om du har frågor. Meddelandena läses av personal som representerar studie- och personalärenden, säkerhets­frågor, evenemang och rektorsämbetet.

Sidan senast uppdaterad 4.6.2020.

Hankens funktioner

 • Receptionen är bemannad vardagar kl. 8- 16 (Helsingfors) och kl. 8.15 -  11 och 13-16 (Vasa).
 • Quantum är öppen med förhandsbokning och beaktande av strikta begränsningar. Se anvisningar om hur man får tillgång till Quantums databaser och hur man får besöka Quantum under COVID-19 pandemin här.
 • Biblioteket erbjuder möjlighet till utlåning genom förhandsbeställning (se bibliotekets webbplats för närmare anvisningar). Från och med 17.8 öppnar biblioteket för dem som har en Hanken-passernyckel.
 • Examinarium är tillsvidare stängt.

Info för studenter

Info för lärare

Info för personal
tvätta händerna

Förebyggande av smitta

 • Tvätta händerna ofta och noggrant med vatten och tvål i minst 20 sekunder.
 • Använd alkoholbaserat handsköljmedel om du inte kan tvätta händerna.
 • Rör inte vid ögonen, näsan eller munnen om du inte alldeles nyss har tvättat händerna.  
 • Hosta och nys i en pappersnäsduk och släng näsduken genast i soporna. Om du inte har en näsduk till hands ska du hosta eller nysa i armvecket, inte i händerna

Läs mera anvisningar här 

Övriga rekommendationer och anvisningar

 • Ifall du får förkylningssymptom ska du följa rekommendationerna på THLs webbplats. Utgångspunkten är att du ska stanna hemma och undvika sociala kontakter.
 • Helsingfors stad har inrättat en telefonrådgivning för Helsingforsbor. Telefonnumret till rådgivningstjänsten är 09 310 10024 (vardagar kl. 7-20) En nationell rådgivningstjänst når du på telefonnummer 116 117. Jouren är hårt belastad och resurserna ska riktas till de allvarligt sjuka.
 • Utbytesstudenterna kontaktas vid behov av Hanken om läget så kräver.
 • Du kan också kontakta corona-info@hanken.fi om du har frågor. Personal som representerar studie- och personalärenden, säkerhets­frågor, evenemang och rektorsämbetet läser meddelandena.

Länkar till ytterligare information:
Händer med iPad

Instruktioner från Stiftelsen Svenska Handelshögskolan gällande stipendier

Om konferenser, kurser etc blir avbokade eller flyttas framåt pga. coronavirusepidemin, förlängs stipendiets giltighetstid. Det är inte tillåtet att resa på stiftelsefinansierade resor för tillfället.

Kontakta Stipendieombudet (stipendieombud@hanken.fi) om ditt planerade evenemang flyttas framåt, eller om du har övriga frågor.

 


Karen Spens foto

Rektors hälsning

Bästa studenter och personal

Den här våren visade sig bli annorlunda än vad vi hade förväntat oss: coronaviruset förändrade snabbt alla våra planer. Hanken övergick till distansarbete som det första finländska universitetet, och jag gör mitt bästa för att vi alla skulle kunna fortsätta arbetet så smidigt som möjligt.

Jag har stor förståelse för varje lärare som nu har bråttom att överföra sin undervisning till distansundervisning, och för varje studerande som kämpar med sina studier i denna osäkra situation. Jag förstår er oro för tentamina, examina, avhandlingar och framtida jobb.

Men jag vet också hur kompetent och engagerad personal vi har, och jag är stolt över våra duktiga och framgångsrika studenter.

Hälsan är viktigast för oss alla, och ingen vet med säkerhet hur läget kommer att förändras de närmaste dagarna och veckorna. Vi på Hanken håller ihop, även om vi inte nu samlas dagligen. Dela gärna din vardag via sociala medier genom att använda #hankenremote

Distansarbete kan ändå kännas ensamt och ovant. Kom ihåg att hålla kontakt med dina kollegor och studiekompisar. Organisera virtuella kaffepauser och chat-stunder tillsammans. Fråga en vän hur det går. Håll varandra sällskap och ge det stöd som du kan.

Allt går bättre då vi tar hand om varann. Sköt om dig!

Karen
Rektor

Hälsningen publicerad: 17.03.2020

 

Tags