Information med anledning av coronaviruset

Här hittar du de senaste rekommendationerna och anvisningarna som Hanken har utfärdat med anledning av coronaviruset (Covid-19).


exclamation mark icon

Hanken på distans åtminstone tills 31.7.2020

Hanken fortsätter i huvudsak att jobba och studera på distans t.o.m. 31.7.2020. Undervisning och examination sker på distans t.o.m. 31.7 och även under sommar­period 1 i augusti.
Receptionen är bemannad vardagar kl. 8- 16 (Helsingfors) och kl. 8.15 -  11 och 13-16 (Vaasa).

Mera information om hur detta påverkar sökande till Hanken hittar du här.

En detaljerad tidsplan för Hankens funktioner under vårterminen hittar du här.

Quantum öppnar med förhandsbokning och beaktande av strikta begränsningar från och med 18.5.2020. Se anvisningar om hur man får tillgång till Quantums databaser och hur man får besöka Quantum under COVID-19 pandemin här.

Biblioteket erbjuder möjlighet till utlåning genom förhandsbeställning (se bibliotekets webbplats för närmare anvisningar). Den här tjänsten är tillgänglig också under sommaren.

Evenemang och möten hålls i första hand på distans fram till 31.7.2020.

Vi informerar om läget från och med 1.8.2020 senast 30.6.2020

Hanken tillhandahåller regelbunden information om undantagssituationen genom att kontinuerligt uppdatera denna webbsida, som är den primära informationskanalen. Därtill skickar vi åtminstone i initialskedet också regelbundet e-post till både studenter och personal om de väsentligaste uppdateringarna.

Du kan också kontakta corona-info@hanken.fi om du har frågor. Meddelandena läses av personal som representerar studie- och personalärenden, säkerhets­frågor, evenemang och rektorsämbetet.

Läs rektors hälsning till studenter och personal här!

Sidan senast uppdaterad 15.5.2020.

Info för studenter

Info för lärare

Info för personal

 
Händer med iPad

 

Övriga rekommendationer och anvisningar

  • Ifall du får förkylningssymptom ska du följa rekommendationerna på THLs webbplats. Utgångspunkten är att du ska stanna hemma och undvika sociala kontakter.
  • Helsingfors stad har inrättat en telefonrådgivning för Helsingforsbor. Telefonnumret till rådgivningstjänsten är 09 310 10024 (vardagar kl. 7-20) En nationell rådgivningstjänst når du på telefonnummer 116 117. Jouren är hårt belastad och resurserna ska riktas till de allvarligt sjuka.
  • Utbytesstudenterna kontaktas vid behov av Hanken om läget så kräver.
  • Arbetsresor är förbjudna till åtminstone 31.7.
  • Du kan också kontakta corona-info@hanken.fi om du har frågor. Personal som representerar studie- och personalärenden, säkerhets­frågor, evenemang och rektorsämbetet läser meddelandena.

 

Instruktioner från Stiftelsen Svenska Handelshögskolan gällande stipendier

Om konferenser, kurser etc blir avbokade eller flyttas framåt pga. coronavirusepidemin, förlängs stipendiets giltighetstid. Det är inte tillåtet att resa på stiftelsefinansierade resor för tillfället.

Kontakta Stipendieombudet (stipendieombud@hanken.fi) om ditt planerade evenemang flyttas framåt, eller om du har övriga frågor.

Förebyggande av smitta

  • Tvätta händerna ofta och noggrant med vatten och tvål i minst 20 sekunder.
  • Använd alkoholbaserat handsköljmedel om du inte kan tvätta händerna.
  • Rör inte vid ögonen, näsan eller munnen om du inte alldeles nyss har tvättat händerna.  
  • Hosta och nys i en pappersnäsduk och släng näsduken genast i soporna. Om du inte har en näsduk till hands ska du hosta eller nysa i armvecket, inte i händerna

Läs mera anvisningar här 
tvätta händerna

 

Länkar till ytterligare information:

 


Karen Spens foto

Rektors hälsning

Bästa studenter och personal

Den här våren visade sig bli annorlunda än vad vi hade förväntat oss: coronaviruset förändrade snabbt alla våra planer. Hanken övergick till distansarbete som det första finländska universitetet, och jag gör mitt bästa för att vi alla skulle kunna fortsätta arbetet så smidigt som möjligt.

Jag har stor förståelse för varje lärare som nu har bråttom att överföra sin undervisning till distansundervisning, och för varje studerande som kämpar med sina studier i denna osäkra situation. Jag förstår er oro för tentamina, examina, avhandlingar och framtida jobb.

Men jag vet också hur kompetent och engagerad personal vi har, och jag är stolt över våra duktiga och framgångsrika studenter.

Hälsan är viktigast för oss alla, och ingen vet med säkerhet hur läget kommer att förändras de närmaste dagarna och veckorna. Vi på Hanken håller ihop, även om vi inte nu samlas dagligen. Dela gärna din vardag via sociala medier genom att använda #hankenremote

Distansarbete kan ändå kännas ensamt och ovant. Kom ihåg att hålla kontakt med dina kollegor och studiekompisar. Organisera virtuella kaffepauser och chat-stunder tillsammans. Fråga en vän hur det går. Håll varandra sällskap och ge det stöd som du kan.

Allt går bättre då vi tar hand om varann. Sköt om dig!

Karen
Rektor

Hälsningen publicerad: 17.03.2020

 

Tags