Informationsbehandling som biämne

Ämnet Informationsbehandling kan studeras som biämne på Hanken. Inom informationsbehandling erbjuder vi kurser som är ämnade att mångsidigt stöda studier och färdigheter i de olika huvudämnena på Hanken genom att förse studenterna med affärsinriktad teknisk kompetens med moderna verktyg.

Det ställs inga krav på förkunskaper för att kunna ta del av våra kurser, men vi erbjuder också avancerade kurser för dem som är intresserade av att fördjupa sig utöver nybörjarkurserna – det finns något för alla, oberoende nivå och huvudämne. 

Ämnet erbjuder två populära kurser i Excel (Basic och Advanced) samt en i projektledning. Kurserna ger viktiga kunskaper som du har nytta av i nästan alla jobb. Inom ämnet finns en studiestig inom Business Intelligence, där tre kurser som bygger på varandra ger färdigheter i programmering och analys för att stöda affärsverksamhet. Inom denna studiestig får du lära dig använda programmeringsspråket Python från grunderna och hur du kan bygga ihop program och hantera data på ett avancerat sätt.

Utbudet av informationsbehandlingskurser på universitetsnivå utanför Hanken är även stort (se till exempel The Finnish Institute of Technology) och det går oftast att räkna sådana kurser till godo inom din examen och biämne på Hanken. 

Kontaktperson:

Universitetslektor Mikael Laakso