| 14.04.2016

Hanken femte bäst i världen på forskning och publikationssamarbete

Hanken rankas femte bäst i den globala U-Multirank universitetsrankingen och överträffar över 1 300 universitet i USA och Europa.

Hanken har blivit rankad femte bäst i världen på forskning och publikationssamarbete i den globala U-Multirank universitetsrankingen och överträffar således över 1 300 universitet i både USA och Europa.

- Vi ser detta som ett resultat av det målmedvetna arbetet vi gjort för att uppmuntra våra forskare att publicera i toppciterade tidskrifter och samarbeta internationellt, säger Hankens rektor Karen Spens.

Hanken rankas speciellt högt inom citationsfrekvens, toppciterade publikationer samt inom internationella sampublikationer.

- Bland de tio bästa på listan, enligt toppciterade publikationer, finns endast två universitet från Europa och en av dessa är Hanken. Detta understryker den höga kvalitet forskningen vid Hanken håller, konstaterar Timo Korkeamäki, som är prorektor med ansvar för forskning.

Rankingen jämför sju bibliometriska indikatorer för utvalda U-Multirank institutioner . Alla indikatorer är baserade på information om publikationer indexerade i den CWTS-licensierade upplagan av databasen Web of Science (WoS). WoS innehåller ca 12 000 källor av vilka de flesta är referentgranskade vetenskapliga tidskrifter.

I de andra kategorierna där de 1 300 deltagande universiteten jämförs med varandra, klarar sig Hanken utmärkt i variabler som internationell mobilitet, andel internationell personal, andel privat finansiering och utexamineringsgrad.

Den tredje årliga upplagan av U-Multirank jämför över 1 300 universitet från mer än 90 länder. Rankningen innefattar 10 resultatlistor som listar de 25 bästa universiteten enligt olika U-Multirank indikatorer.

U-Multirank är den första globala rankningen som erbjuder en heltäckande bild över diversiteten i universitetens resultat. U-Multirank är utvecklad och implementeras av ett självständigt konsortium av institutioner för högre utbildning i Europa och stöds av den europeiska kommissionen

Läs mer om rankningen: www.umultirank.org 

Mera information:
Timo Korkeamäki
e-mail: timo.korkeamäki@hanken.fi
Telefon: +358 40 352 1308

 

U-Multirank Top Ten 600x400.png

 

U-Multirank 600x600.png